Šilhavý se stává trenérem fotbalistů Ománu, podepsal dvouletou smlouvu

Šilhavý se stává trenérem fotbalistů Ománu, podepsal dvouletou smlouvu

Po několika měsících bez angažmá se český trenér Šilhavý rozhodl přijmout nabídku stát se novým trenérem ománské fotbalové reprezentace. Jeho smlouva s českou reprezentací vypršela koncem listopadu a od té doby byl bez práce. Přestože se český tým kvalifikoval na letní Euro v Německu, Šilhavý se rozhodl nepokračovat ve své funkci.

Ománská reprezentace hledala nového trenéra poté, co Chorvat Branko Ivankovič skončil po neúspěšném vystoupení na asijském šampionátu. Novým trenérem se tak stal právě Šilhavý, který předtím vedl českou reprezentaci.

Omán není proslulou fotbalovou velmocí, ale snaží se posunout svůj fotbalový tým na vyšší úroveň. Příchod zkušeného českého trenéra by mohl být pro ománský fotbal velkým přínosem. Šilhavý má bohaté zkušenosti jak s trénováním klubů, tak i s reprezentací. V minulosti vedl například český klub Slovan Liberec a byl asistentem trenéra u české reprezentace.

Šilhavý se tak stává dalším českým trenérem, který působí v zahraničí. V minulosti vedl ománskou reprezentaci také Milan Máčala, který se stal prvním českým trenérem v historii ománského fotbalu.

Pro Šilhavého je to velká výzva a příležitost rozvíjet své trenérské schopnosti v jiném prostředí. Ománská reprezentace má před sebou několik důležitých zápasů a Šilhavý bude mít za úkol připravit tým co nejlépe.

Zatímco česká reprezentace se připravuje na nadcházející Euro, Šilhavý se připravuje na novou výzvu v Ománu. Je jisté, že fanoušci budou sledovat jeho působení s velkým zájmem a budou držet palce jak českému trenérovi, tak i ománskému týmu.