Šilhavý veřejně sdělil důvody svého odchodu: Zloba, agrese a skandál z Olomouce

Šilhavý veřejně sdělil důvody svého odchodu: Zloba, agrese a skandál z Olomouce

Kouč české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý oznámil, že po zápase proti Moldavsku skončí ve funkci trenéra. Toto rozhodnutí přijal kvůli rostoucímu tlaku na svou osobu. Přestože tým vyhrál 3:0 a postoupil na mistrovství Evropy, Šilhavý se rozhodl odejít. Na tiskové konferenci uvedl, že považuje své pětileté působení u reprezentace za úspěšné a nyní si chce odpočinout.

Šilhavý přiznal, že tlak na něj v posledních dnech a týdnech byl enormní a cítil ho. Uvedl také, že od posledního srazu reprezentace nechápal zlost a agresi, kterou na něj někteří fanoušci vyjadřovali. Tyto věci ho přiměly k rozhodnutí odejít.

Trenér také zmínil incident, který se stal v noci ze soboty na neděli, kdy tři hráči porušili týmová pravidla a byli vyřazeni z mužstva. Přestože to nebylo jediným důvodem jeho rozhodnutí, přispělo to k němu.

Šilhavý ocenil, jak hráči zvládli tuto situaci. Pochválil také svou sázku na útočníka Tomáše Chorého, který při své premiéře v reprezentaci vstřelil gól a připsal si asistenci.

Celkově si Šilhavý cení své éry u národního týmu. S týmem dvakrát postoupil na mistrovství Evropy a na minulém turnaji dokráčel až do čtvrtfinále. Naopak se mu nepodařilo postoupit ze světové kvalifikace.

Šilhavý také zmínil, že si cení skalpů několika elitních reprezentací, jako je Anglie nebo Nizozemsko. Považuje své působení za úspěšné a je rád, že se opět podařilo postoupit na mistrovství Evropy.

Na další kroky v kariéře zatím nemyslí. Potřebuje si odpočinout a je rád, že se podařilo postoupit na Euro. Uvedl také, že jeho rozhodnutí odejít nebylo o něm, ale o týmu.

Šilhavýho odchod z tiskové konference doprovodil dlouhý potlesk novinářů.