Sima se vrací do Prahy: Klub ruského magnáta a noční můra pro Slavii – soupeři v Evropské lize

Sima se vrací do Prahy: Klub ruského magnáta a noční můra pro Slavii – soupeři v Evropské lize

V posledních letech se české fotbalové týmy úspěšně prosazují v evropských pohárech. Slavia Praha, Sparta Praha a Plzeň jsou tři nejvýznamnější české kluby, které se pravidelně účastní evropských soutěží. V letošní sezóně se však setkají s tvrdou konkurencí ve skupinách Evropské ligy a Konferenční ligy. Podívejme se na vizitky soupeřů těchto týmů.

Slavia Praha, která se v minulé sezóně probojovala až do čtvrtfinále Evropské ligy, se v letošním ročníku utká ve skupině B s týmy Nice, Leverkusen a Celtic. Nice je francouzský klub, který se v posledních letech pravidelně účastní evropských soutěží. Jejich největší hvězdou je středopolař Amine Gouiri, který je známý svou technikou a schopností střílet góly. Dalším soupeřem Slavie je německý Bayer Leverkusen, který je známý svou ofenzivní hrou a mladými talentovanými hráči. Jedním z nich je Florian Wirtz, který se stal nejmladším střelcem v historii německé Bundesligy. Posledním soupeřem Slavie v této skupině je skotský tým Celtic, který je považován za jednoho z nejlepších skotských klubů. Jejich největší hvězdou je útočník Kyogo Furuhashi, který se rychle stal oblíbeným hráčem fanoušků.

Sparta Praha se ve skupině H utká s týmy Rangers, Lyon a Brøndby. Rangers je skotský tým, který v posledních letech dominuje skotské lize. Jejich největší hvězdou je útočník Alfredo Morelos, který je známý svou rychlostí a střeleckým umem. Dalším soupeřem Sparty je francouzský Lyon, který je jedním z nejúspěšnějších klubů ve Francii. Jejich největší hvězdou je středopolař Houssem Aouar, který je známý svou technikou a schopností rozehrávat akce. Posledním soupeřem Sparty v této skupině je dánský tým Brøndby, který je známý svou bojovností a taktickou disciplínou.

Plzeň se v Konferenční lize utká ve skupině F s týmy Roma, CSKA Sofia a Bodo/Glimt. Roma je italský klub, který patří mezi nejprestižnější týmy v Itálii. Jejich největší hvězdou je útočník Tammy Abraham, který se připojil k týmu v létě a již ukázal svůj střelecký potenciál. Dalším soupeřem Plzně je bulharský tým CSKA Sofia, který je známý svou defenzivní hrou a silnou obranou. Posledním soupeřem Plzně v této skupině je norský tým Bodo/Glimt, který je známý svou ofenzivní hrou a rychlými protiútoky.

Všechny tyto soupeře čekají české týmy tvrdé bo