Siniaková a Gauffová triumfovaly ve čtyřhře na Roland Garros potřetí

Siniaková a Gauffová triumfovaly ve čtyřhře na Roland Garros potřetí

Osmadvacetiletá Siniaková zvítězila v Paříži už v letech 2018 a 2021 s Barborou Krejčíkovou. Gauffová získala první deblový titul v kariéře.

Za triumf obdržely šek na 590 000 eur (asi 14,5 milionu korun). Hráčky se daly dohromady poté, co jejich dosavadní spoluhráčky Australanka Storm Hunterová a Američanka Jessica Pegulaová nemohly na turnaji startovat kvůli zranění.

Ziskem osmého grandslamového titulu se Siniaková přiblížila v historickém českém žebříčku Heleně Sukové, která má o jeden triumf více. V čele je s 12 deblovými vítězstvími Jana Novotná.

Aktualizujeme…

Tenisový grandslamový turnaj Roland Garros (antuka, dotace 53,5 milionu eur):

Ženy:

Čtyřhra – finále: Gauffová, Siniaková (5-USA/ČR) – Erraniová, Paoliniová (11-It.) 7:6 (7:5), 6:3.

Osmadvacetiletá tenistka Kateřina Siniaková nedávno získala svůj třetí titul ve čtyřhře na prestižním grandslamovém turnaji Roland Garros. Tentokrát triumfovala po boku mladé americké hráčky Coco Gauffové, která si tak připsala svůj první deblový titul v kariéře.

Siniaková již dvakrát předtím vyhrála čtyřhru na Roland Garros, a to v letech 2018 a 2021 s Barborou Krejčíkovou. Jejich vítězství bylo o to výjimečnější, že se dohromady daly až poté, co původní spoluhráčky Australanka Storm Sanders a Američanka Jessica Pegula nemohly kvůli zranění startovat na turnaji.

Za svůj triumf si Siniaková a Gauffová odnesly šek na 590 000 eur, což je zhruba ekvivalent 14,5 milionu korun. Tímto vítězstvím se Siniaková přiblížila historickému českému rekordu Heleny Sukové, která má o jeden deblový titul více. Na čele této statistiky stále drží Jana Novotná s 12 grandslamovými vítězstvími ve čtyřhře.

Celý turnaj Roland Garros byl opět plný napětí a emocí, a finále ženské čtyřhry nebylo výjimkou. Gauffová a Siniaková porazily italský pár Erraniová a Paoliniová ve dvou setech 7:6 (7:5), 6:3.

Tenisový svět se tak může těšit na další skvělé výkony obou hráček v nadcházejících turnajích a doufat, že se jim podaří dosáhnout ještě větších úspěchů. Gratulujeme k vítězství a držíme palce do budoucna!