Siniaková a Nosková postupují v Německu, čeští muži zůstávají ve hře o Wimbledon.

Siniaková a Nosková postupují v Německu, čeští muži zůstávají ve hře o Wimbledon.

Siniaková po vyhraném prvním setu nevyužila vedení 5:3, v tie-breaku zase promarnila dva mečboly a o druhou sadu nakonec přišla.

Ve třetí už Češka dominovala, za stavu 5:0 sice utkání nedopodávala, ale vzápětí při soupeřčině servisu proměnila první mečbol.

Její další soupeřkou bude druhá nasazená Ruska Ljudmila Samsonovová.

Ve druhém kole je i Linda Nosková, která porazila Američanku Taylor Townsendovou 7:5, 6:1.

Talentované Češce vstup do zápasu nevyšel, ale první set získala i přesto, že s osmadvacetiletou Townsendovou prohrávala 1:3 a čelila dvěma setbolům.

Druhá sada už však byla jednoznačnou záležitostí Noskové, která při třetím mečbolu zápas ukončila.

O postup do čtvrtfinále si devatenáctiletá Češka zahraje s Viktorijí Tomovovou z Bulharska.

Generálka na Wimbledon naopak nevyšla Marii Bouzkové. Na trávě v Eastbourne vypadla v 1. kole po tří a půl hodinové bitvě s Britkou Harriet Dartovou. Domácí hráčce startující na divokou kartu podlehla 5:7, 7:6, 4:6.

V prvním setu vedla Bouzková 4:1, jenže soupeřka získala dalších pět gemů v řadě a díky brejku ve 12. hře se nakonec ujala vedení.

Obdobný průběh měla i druhá sada, ale v tie-breku Češka proměnila čtvrtý setbol a vyrovnala.

Třetí set rozhodl brejk Dartové za stavu 1:1, od kterého už si obě hráčky držely servis. Bouzková tak vypadla s hráčkou, která je v žebříčku téměř o 70 míst níž.

V kvalifikaci na Wimbledon uspěli Vít Kopřiva a Jiří Veselý, kteří zápasy prvního kola zvládli ve třech setech. Naopak Dalibor Svrčina v jiné třísetové bitvě prohrál.

Tenisový turnaj žen v Bad Homburgu (tráva, dotace 802.237 eur):

Dvouhra – 1. kolo: Siniaková (ČR) – Burelová (Fr.) 6:3, 6:7 (7:9), 6:1, Nosková (ČR) – Townsendová (USA) 7:5, 6:1, Samsonovová (2-Rus.) – Sorribesová (Šp.) 6:3, 6:1, Niemeierová (Něm.) – Sakkariová (1-Řec.) 2:6, 6:2, 7:6 (7:4).

Tenisový turnaj žen v Eastbourne (tráva, dotace 859.704 eur):

Dvouhra – 1. kolo: Dartová (Brit.) – Bouzková (ČR) 7:5, 6:7 (7:9), 6:4, Linetteová (Pol.) – Pavljučenkovová (8-Rus.) 1:6, 7:6 (7:4), 6:4, Kalininová (Ukr.) – Cirsteaová (Rum.) 6:3, 6:2.

Kvalifikace na tenisový Wimbledon v Londýně (tráva):

Muži – 1. kolo: Kopřiva (16-ČR) – Squire (Něm.) 4:6, 7:6 (7:1), 6:4, Veselý (ČR) – Mayot (22-Fr.) 6:2, 2:6, 6:4, Tirante (21-Arg.) – Svrčina (ČR) 6:3, 6:7 (6:8), 6:3.

Čeští tenisté stále drží českou vlajku ve hře o Wimbledon. Kateřina Siniaková a Linda Nosková postoupily do druhého kola turnaje v Německu. Siniaková se po vyhraném prvním setu dostala do tie-breaku, kde však promarnila šance na vítězství. Nakonec ale zvládla třetí set a porazila svou soupeřku. Nosková porazila Američanku Taylor Townsendovou a také postoupila do další fáze turnaje.

Siniaková se ve druhém kole utká s druhou nasazenou Rusku Ljudmilou Samsonovovou, zatímco Nosková se utká s Viktorijí Tomovovou z Bulharska. Naopak Marie Bouzková neuspěla ve svém zápase v Eastbourne, kde podlehla Britce Harriet Dartové.

V kvalifikaci na Wimbledon uspěli Vít Kopřiva a Jiří Veselý, kteří postoupili do dalšího kola. Naopak Dalibor Svrčina prohrál ve třech setech.

Celkově se čeští tenisté prezentují dobře na mezinárodní tenisové scéně a doufejme, že budou pokračovat ve svých úspěších i na nadcházejících turnajích.