Siniaková dokázala otočit zápas z mečbolů, ale českým hráčkám se nedařilo v kvalifikaci US Open.

Siniaková dokázala otočit zápas z mečbolů, ale českým hráčkám se nedařilo v kvalifikaci US Open.

Siniaková v třetím setu prohrávala s osmnáctiletou kvalifikantkou už 1:5 a poté čelila třem mečbolům, sadu a utkání však získala v tie-breaku. Generálku na US Open tak olympijská vítězka ve smíšené čtyřhře zahájila vydřeným vítězstvím 6:7, 6:3 a 7:6.

Šestatřicátá hráčka světa je v Clevelandu nasazenou trojkou, ale roli favoritky proti 284. tenistce žebříčku Išiiové splnila až po téměř tříhodinové bitvě. Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové si připsala deset es, ale i deset dvojchyb, k tomu pětkrát přišla o servis.

V třetím setu byla Siniaková na hraně vyřazení, za stavu 3:5 čelila při podání soupeřky třem mečbolům, ziskem čtyř gamů za sebou dotáhla zápas do tie-breaku. V něm česká reprezentantka prohrávala 3:5, poslední čtyři body ale i díky trefě do pásky při mečbolu patřily jí.

Ve dvouhře se tak Siniaková radovala z výhry po třech předchozích porážkách a v druhém kole ji čeká Španělka Jessica Bouzasová.

Tenisový turnaj žen v Clevelandu (tvrdý povrch, dotace 267.082 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo: Siniaková (3-ČR) – Išiiová (Jap.) 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:5), Bouzasová (Šp.) – Gračovová (Fr.) 4:6, 6:3, 6:2, Sorribesová (Šp.) – Wang Ja-fan (Čína) 6:4, 6:1.

Kvalifikace na tenisový grandslam US Open v New Yorku:

Muži – 1. kolo: Krueger (USA) – Kopřiva (28-ČR) 6:3, 6:3.

Ženy – 1. kolo: Lysová (9-Něm.) – Knutsonová (ČR) 6:2, 7:6 (7:4), Deichmannová (Licht.) – Klimovičová (ČR) 6:4, 6:1, Mandliková (USA) – Bejlek (27-ČR) 6:3, 6:4.

Česká tenistka Kateřina Siniaková nedávno prožila dramatický zápas na turnaji v Clevelandu. Ve třetím setu zápasu proti osmnáctileté kvalifikantce prohrávala již 1:5 a čelila třem mečbolům. Nicméně dokázala sada získat v tie-breaku a nakonec vyhrát celé utkání 6:7, 6:3 a 7:6. Tato výhra byla pro ni důležitá jako generálka před nadcházejícím US Open.

Siniaková, která je světovou šestatřicítkou, byla v Clevelandu nasazenou trojkou a i přes těžký zápas proti 284. hráčce žebříčku Išiiové, se jí podařilo postoupit do dalšího kola. Byla to tříhodinová bitva, ve které si připsala deset es, ale také deset dvojchyb a pětkrát přišla o servis.

Ve třetím setu se zdálo, že Siniaková bude vyřazena, když prohrávala 3:5 a čelila mečbolům. Nicméně dokázala získat čtyři gamy za sebou a dotáhnout zápas do tie-breaku. I v něm prohrávala 3:5, ale díky trefě do pásky při mečbolu dokázala zvítězit.

Tato výhra byla pro Siniakovou důležitá po třech předchozích porážkách a teď ji čeká druhé kolo proti Španělce Jessice Bouzasové. Těšíme se na další výkony této talentované české tenistky na turnaji v Clevelandu a samozřejmě i na nadcházejícím US Open v New Yorku.