Siniaková postupuje do osmifinále s Gauffovou po vítězství nad krajankami, Krejčíková překvapivě končí.

Siniaková postupuje do osmifinále s Gauffovou po vítězství nad krajankami, Krejčíková překvapivě končí.

Nasazené pětky Siniaková s Gauffovou, které hrají společně na prvním turnaji, se utkají o postup do čtvrtfinále s japonsko-čínským párem Ena Šibaharaová, Wang Sin-jü.

Do stejné fáze se na antuce v Paříži dostal také Tomáš Macháč s Číňanem Čang Č‘-čenem, kteří dnes přehráli Nizozemce Robina Haaseho a Botica van de Zandschulpa 7:5, 6:2.

Semifinalisté letošního Australian Open narazí na nasazené osmičky Máxima Gonzáleze a Andrese Molteniho z Argentiny.

Dohrála naopak Barbora Krejčíková s Němkou Laurou Siegemundovou. Turnajové čtyřky nečekaně nestačily v osmifinále na mexicko-ruskou dvojicí Giuliana Olmosová, Alexandra Panovová 3:6, 6:7.

Loňské čtvrtfinále nezopakují Marie Bouzková se Španělkou Sarou Sorribesovou, jež prohrály v dnešní dohrávce 2. kola s ukrajinsko-rumunským párem Marta Kosťuková, Elena-Gabriela Ruseová 3:6, 4:6.

Druhá tenistka světového žebříčku Aryna Sabalenková z Běloruska na Roland Garros porazila 6:2, 6:3 Američanku Emmu Navarrovou a postoupila do čtvrtfinále. 

Sabalenková soupeřce, která ji v březnu nečekaně vyřadila v Indian Wells, nedala šanci a na probíhajícím French Open stále neztratila ani set.

Vítězka Australian Open navíc protáhla neporazitelnost na grandslamech na jedenáct zápasů.

O postup do semifinále, kterým by si vyrovnala osobní maximum na pařížské antuce, si šestadvacetiletá Sabalenková zahraje s vítězkou zápasu mezi domácí Varvarou Gračovovou a sedmnáctiletou Ruskou Mirrou Andrejevovou.

Mezi nejlepší osmičkou je po výhře 6:4 a 6:3 nad Ukrajinkou Elinou Svitolinovou i čtyřka Jelena Rybakinová z Kazachstánu.

Čtyřiadvacetiletá Rybakinová vyhrála duel proti turnajové patnáctce a přemožitelce Karolíny Plíškové z prvního kola Svitolinové za hodinu a 11 minut.

Soupeřku přehrála v počtu vítězných míčů 26:12. Srovnala také poměr vzájemných zápasů na 2:2.

Rybakinová, jejíž další soupeřkou bude grandslamová čtvrtfinálová debutantka Jasmine Paoliniová z Itálie, se do čtvrtfinále Roland Garros probojovala po třech letech a vyrovnala si tím v Paříži osobní maximum. Ve francouzské metropoli usiluje o druhý grandslamový titul.

Tenisový grandslamový turnaj Roland Garros (antuka, dotace 53,5 milionu eur):

Muži:

Dvouhra – 4. kolo: De Minaur (11-Austr.) – Medveděv (5-Rus.) 4:6, 6:2, 6:1, 6:3.

Čtyřhra – 2. kolo: Čang Č‘-čen, Macháč (Čína/ČR) – Haase, Van de Zandschulp (Niz.) 7:5, 6:2.

Ženy:

Dvouhra – 4. kolo: Sabalenková (2-Běl.) – Navarrová (22-USA) 6:2, 6:3, Rybakinová (4-Kaz.) – Svitolinová (15-Ukr.) 6:4, 6:3, Paoliniová (12-It.) – Avanesjanová (Rus.) 4:6, 6:0, 6:1.

Čtyřhra – 2. kolo: Gauffová, Siniaková (5-USA/ČR) – Kolodziejová, Sisková (ČR) 6:1, 6:2, Ruseová, Kosťuková (Rum./Ukr.) – Sorribesová, Bouzková (7-Šp./ČR) 6:3, 6:4, Detiucová, Anšbová (ČR/Rus.) – Kičenoková, Ostapenková (6-Ukr./Lot.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:2. 3. kolo: Panovová, Olmosová (Rus./Mex.) – Krejčíková, Siegemundová (4-ČR/Něm.) 6:3, 7:6 (7:5).

Junioři:

Čtyřhra – 1. kolo: Bernet, Stenzer (Švýc./Něm.) – Klimas, Mrva (ČR) 6:2, 7:5.

Na tenisovém grandslamovém turnaji Roland Garros se děje mnoho zajímavých věcí. Jedním z nejzajímavějších momentů bylo utkání mezi nasazenými páry Siniaková s Gauffovou a japonsko-čínským párem Ena Šibaharaová a Wang Sin-jü. Obě dvojice bojovaly o postup do čtvrtfinále a zápas byl plný napětí.

Dalším zajímavým momentem bylo utkání Tomáše Machače s Číňanem Čang Č‘-čenem, kteří porazili nizozemský pár Haaseho a van de Zandschulpa. Tito hráči se také probojovali do čtvrtfinále a narazí na argentinské osmičky Máxime Gonzáleze a Andrese Molteniho.

Naopak dohrála Barbora Krejčíková s Němkou Laurou Siegemundovou, které nestačily na mexicko-ruskou dvojici Olmosová a Panovová. Další zajímavé zápasy se odehrály mezi dalšími hráčkami, jako například Aryna Sabalenková, která porazila Američanku Emmu Navarrovou a postoupila do čtvrtfinále.

Mezi nejlepší osmičkou se také probojovala Jelena Rybakinová z Kazachstánu, která porazila Ukrajinku Elenu Svitolinovou. Rybakinová se také probojovala do čtvrtfinále a narazí na italskou hráčku Jasmine Paoliniovou.

Celkově se na Roland Garros odehrálo mnoho zajímavých zápasů a fanoušci tenisu se mohou těšit na další vzrušující momenty na tomto prestižním turnaji.