Siniaková překonala šestnáctiletou Číňanku, Bouzková potvrdila svou roli favoritky

Siniaková překonala šestnáctiletou Číňanku, Bouzková potvrdila svou roli favoritky

Česká tenistka Kateřina Siniaková se stala finalistkou předchozího turnaje v Hongkongu, kde porazila šestnáctiletou domácí hráčku Wang Jü-chan. Tentokrát se utkala s debutující hráčkou na elitním okruhu a nedala jí šanci. Siniaková vyhrála 6:3 a 6:3.

Další česká tenistka Marie Bouzková, která je na turnaji nasazená jako třetí, porazila hráčku z Lichtenštejnska Kathinku Von Deichmannovou dvakrát 6:1. Bouzková si také poradila se soupeřkou ze čtvrté stovky žebříčku suverénně a postoupila do čtvrtfinále.

Siniaková se v neděli utkala o titul v Hongkongu se zraněním, ale tentokrát nedala šanci soupeřce, která debutovala na elitním okruhu.

Bouzková se ve druhém kole utká s Francouzkou ruského původu Varvarou Grachevovou. Ani Bouzková si proti hráčce ze čtvrté stovky žebříčku nevede špatně a bude jasnou favoritkou.

Bouzková je momentálně 29. hráčkou na žebříčku WTA a je nejvýše postavenou hráčkou v pavouku. Její soupeřka Amina Anšbová, která v prvním kole vyřadila krajanku Elinu Avanesjanovou po setech 2:6, 7:6 a 6:4, se nachází až na 424. místě žebříčku.

Na turnaji žen v Nan-čchangu se nezvládly první kolo turnajová jednička Beatriz Haddadová Maiaová z Brazílie ani druhá nasazená Magda Linetteová z Polska.

Tenisový turnaj žen v Nan-čchangu se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 259 303 dolarů.