Siniaková překvapena emocemi, Macháč vysvětlil jejich rozchod

Siniaková překvapena emocemi, Macháč vysvětlil jejich rozchod

Paříž (od našeho zpravodaje) – Dramatičtější koncovka finále snad nemohla přijít. Český pár prohrával v supertiebreaku 6:8, ale nakonec slavil po triumfu 10:8. K němu pomohla i dvojchyba Číňana Čang Č‘-čena, se kterým hraje Macháč na okruhu čtyřhru.

„Mrzí mě to, vím, jak rád reprezentuje svou zemi. Ale potkal jsem ho v šatně, když jsem si šel převléknout outfit na ceremoniál a byl veselý, nezlobí se na mě,“ vtipkoval po zápase Macháč.

Také na českém tenistovi ležela v závěru zápasu těžká úloha. Za stavu 9:8 měl zápas doservírovat a na kurtu Phillipa Chatriera se stát olympijským šampionem.

„Překvapivě jsem vůbec nebyl nervózní. Vlastně celou dobu v té koncovce, kdy jsme na tom nebyli dobře. Pořád jsem věřil, že se to kdykoliv může zlomit na naši stranu, že stojí za to bojovat o každý míč,“ popsal.

Servis pak zvládl skvěle a po čínské chybě následovala exploze české radosti. Zatímco jeho parťačka a bývalá přítelkyně už druhý olympijský triumf kariéry hodně prožívala, Macháč euforii mírnil. 

„Já emoce navenek tolik neukazuju, ale pro mě je to něco neuvěřitelného. Jsem rád, že jsme mohli pódium s Katkou sdílet. Ale já se pořád bojím, aby to byla pravda, aby mě z toho snu někdo neprobudil,“ přiznal Macháč.

To Siniaková, která slavila zlato i na hrách v Tokiu po boku Barbory Krejčíkové, při stoupající české vlajce nejprve zpívala první verše hymny, ale pak ji přemohlo dojetí a rozplakala se.

„Nečekala jsem, že to pro mě bude tak emotivní. V tenisu českou hymnu normálně nezažijeme, je to něco nezapomenutelného. Asi to na mě všechno dolehlo, že se to zopakovalo. Cítila jsem ohromnou radost,“ vysvětlila rodačka z Hradce Králové.

Příběh české dvojice zajímal v Paříži i zahraniční novináře, kteří si nebyli jistí, jestli oba tenisté stále tvoří pár i v soukromí. 

„To je naše soukromá věc,“ odvětila stručně Siniaková. Macháč pak už jen před českými novináři přišel s originální historkou.

„My jsme takoví profíci, že jsme se rozešli právě proto, abychom se mohli plně soustředit na tuhle medaili, to se nám povedlo a uvidíme, co bude potom,“ dodal s úsměvem čerstvý olympijský šampion.

Legrácky a případné oslavy ale musí stranou. Už v sobotu odpoledne čeká Macháče další útok na cenný kov, tentokrát z bronzu. Po boku Adama Pavláska si zahraje proti pánům Tayloru Fritzovi a Tommymu Paulovi z USA.

„Tyjo, tři čtvrtě na dvanáct. To už zase tak ponocuju? Samozřejmě program je náročný, ale zítra tam žádná únava nebude, i když půjdu spát pozdě. V tomhle určitě nebudu sobecký, odvedu tam maximum a s Adamem se o to popereme,“ slíbil Macháč.

Český tenista Lukáš Paříž a jeho partnerka Kateřina Siniaková si v neděli připsali historický úspěch na olympijských hrách v Tokiu. Ve finále smíšené čtyřhry porazili čínský pár Čang Č‘-čen a Čeng Saj-saj a získali zlatou medaili.

Dramatický závěr zápasu nechyběl, když český pár prohrával v supertiebreaku 6:8, ale nakonec dokázal triumfovat po výsledku 10:8. Klíčovou roli sehrál Lukáš Paříž, který dokázal zvládnout důležitý servis a tím zajistit vítězství.

Po zápase se oba tenisté nechali slyšet, že jejich rozchod byl pouze dočasný a sloužil k lepší koncentraci na olympijský turnaj. Tento krok se jim vyplatil a nyní mohou slavit společný úspěch.

Kateřina Siniaková, která již získala zlatou medaili na ženské čtyřhře v Tokiu, prožívala velké emoce a dojetí. Přiznala, že nečekala, že to pro ni bude tak emotivní a že cítí ohromnou radost z dalšího olympijského triumfu.

Lukáš Paříž naopak své emoce více skrývá, ale přesto prohlásil, že je to pro něj neuvěřitelný pocit. Společně se s Kateřinou mohou těšit na další olympijský zápas o bronzovou medaili.

Oslavy a legrace po vítězství si však musí odložit, protože už v sobotu je čeká další zápas o cenný kov. Lukáš Paříž se svým partnerem Adamem Pavláskem se utkají o bronz proti americkému páru Taylor Fritz a Tommy Paul.

Česká tenisová dvojice si tak může užít svůj historický úspěch, ale zároveň se musí co nejlépe připravit na další boje na olympijském turnaji. Jejich cesta ke zlatu byla plná emocí, dramatických momentů a nakonec sladkého vítězství.