Siniaková se snaží získat třetí wimbledonský titul a společně s Američankou otočila semifinále.

Siniaková se snaží získat třetí wimbledonský titul a společně s Američankou otočila semifinále.

V sobotním finále se střetnou s americkou dvojicí Desirae Krawczyková, Caroline Dolehideová, nebo kanadsko-novozélandským párem Gabriela Dabrowská, Erin Routliffeová.

Osmadvacetiletá Siniaková zabojuje v deblu o devátý grandslamový titul v kariéře a druhý v sezoně. Před měsícem triumfovala s jinou Američankou Cori Gauffovou na antukovém Roland Garros. Na trávě v All England Clubu uspěla v letech 2018 a 2022 po boku Barbory Krejčíkové.

Osmatřicetiletá Sie Šu-wej, která vloni ovládla turnaj s Barborou Strýcovou, přišla o šanci získat pátý wimbledonský titul a osmý grandslamový v kariéře.

Siniakové s Townsendovou se nedařilo v úvodu prolomit servis soupeřek. O podání naopak dvakrát přišly a první sadu ztratily za čtyřicet minut. Na začátku druhého setu ale získaly brzy dva brejky a náskok udržely.

V rozhodujícím dějství nejprve česko-americká dvojice odvrátila ve druhém gamu dva brejkboly a od stavu 1:2 získala čtyři hry po sobě. V desátém gamu při servisu Townsendové turnajové čtyřky využily první mečbol a mohly slavit.

Tenisový grandslam Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 50 milionů liber):

Ženy:

Čtyřhra – semifinále: Siniaková, Townsendová (4-ČR/USA) – Sie Šu-wej, Mertensová (1-Tchaj-wan/Belg.) 3:6, 6:4, 6:4.

Junioři:

Dvouhra – čtvrtfinále: Budkov-Kjaer (2-Nor.) – Mrva (10-ČR) 7:6 (7:2), 6:4.

Juniorky:

Dvouhra – čtvrtfinále: Valdmannová (ČR) – Vandrommeová (10-Belg.) 3:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra – čtvrtfinále: Kovačková, Samson (1-ČR) – Stojsavljevicová, Xuová (7-Brit.) 6:4, 7:5.

Česká tenistka Kateřina Siniaková se společně s americkou partnerkou Taylor Townsendovou probojovala do finále ženské čtyřhry na prestižním turnaji Wimbledon. V sobotním finále se utkají s americkou dvojicí Desirae Krawczyková a Caroline Dolehideová nebo kanadsko-novozélandským párem Gabriela Dabrowská a Erin Routliffeová.

Osmadvacetiletá Siniaková bude bojovat o devátý grandslamový titul v kariéře a druhý v této sezóně. Před měsícem triumfovala na Roland Garros s jinou Američankou Cori Gauffovou. Na trávě ve Wimbledonu již dvakrát zvítězila v letech 2018 a 2022 po boku Barbory Krejčíkové.

Osmnáctiletá Sie Šu-wej, která loni vyhrála turnaj s Barborou Strýcovou, tentokrát přišla o šanci získat pátý wimbledonský titul a osmý grandslamový v kariéře.

Siniaková s Townsendovou měly v úvodních fázích zápasu potíže prolomit servis soupeřek. Naopak dvakrát ztratily své podání a první sadu prohrály za čtyřicet minut. Nicméně na začátku druhého setu se jim podařilo získat brzy dva brejky a náskok si udržely.

V rozhodujícím setu česko-americká dvojice odvrátila ve druhém gamu dva brejkboly a od stavu 1:2 získala čtyři hry po sobě. V desátém gamu při servisu Townsendové využily první mečbol a mohly slavit postup do finále.

Wimbledon je jedním z nejprestižnějších tenisových turnajů a každý hráč sní o vítězství na této události. Letošní ročník slibuje napínavé zápasy a zajímavé souboje o tituly v jednotlivých kategoriích.

Věřme, že Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová budou mít ve finále silnou podporu fanoušků a dokážou zvítězit, aby si připsaly další grandslamový titul do své sbírky.