Siniaková vítězí nad Hunterovou v dramatické bitvě bývalých českých parťaček a slaví úspěch.

Siniaková vítězí nad Hunterovou v dramatické bitvě bývalých českých parťaček a slaví úspěch.

Na Australian Open se měly české tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková pokusit obhájit společný titul ve čtyřhře. Bohužel, na konci loňského roku se rozhodly ukončit svou spolupráci.

První vzájemný duel na turnaji se lépe vyvíjel pro Krejčíkovou, která spolu se svou německou partnerkou Laurou Siegemundovou získala první set. Ve druhé sadě však česko-německý pár vedl 5:4, ale Siniaková s americkou hráčkou Desirae Krawczykovou zvládly závěr lépe a díky brejku v jedenácté hře srovnaly skóre zápasu na sety.

V rozhodujícím dějství vedly nasazené páté hráčky Krejčíková a Siegemundová již 4:1. Bohužel, ztratily následujících pět her a Siniaková s Krawczykovou zakončily duel druhým využitím mečbolem.

V boji o finále se Siniaková a Krawczykova utkají s belgickou hráčkou Elise Mertensovou a Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, které tvoří druhý nasazený pár.

Tenisový turnaj Australian Open se koná v Melbourne na tvrdém povrchu a má dotaci 86,5 milionu australských dolarů. V kategorii žen ve čtyřhře se hrálo čtvrtfinále, kde se utkaly Siniaková s Hunterovou (3-česká republika/Austrálie) proti Krejčíkové a Siegemundové (5-česká republika/Německo) a zvítězily v poměru 4:6, 7:5, 6:4.

V juniorské kategorii dvouhry se hrálo třetí kolo, kde se utkaly Koikeová (10-Japonsko) proti Valdmannové (Česká republika) a Koikeová zvítězila v poměru 6:3, 6:2.