Sinner porazil Medveděva ve finále ve Vídni po tříhodinovém boji

Sinner porazil Medveděva ve finále ve Vídni po tříhodinovém boji

Italský tenista Jannik Sinner vyhrál finále tenisového turnaje mužů ve Vídni. Ve třísetovém zápase porazil ruskou světovou trojku Daniila Medveděva. Sinner se v prvním setu dostal do ztráty 1:3 a poté i v tie-breaku prohrával 1:4, ale dokázal zápas otočit a zvítězit. Druhá sada patřila Medveděvovi, ale rozhodnout muselo třetí set. V něm se Sinner ujal vedení 3:1, i když Medveděv odvrátil osm brejkbolů. Nakonec si Sinner připsal čtvrtý letošní titul a celkově desátý v kariéře.

Kanadský tenista Félix Auger-Aliassime obhájil titul na halovém turnaji v Basileji. Ve finále porazil polského hráče Huberta Hurkacze. Auger-Aliassime si tak připsal pátý titul v kariéře a první od loňského triumfu na Swiss Indoors. V Basileji prožil nejlepší týden sezony, když ztratil pouze jeden set a zvítězil ve čtvrtém finále za sebou.

Brazilská tenistka Beatriz Haddadová Maiaová vyhrála turnaj žen v čínském Ču-chaji. Ve finále porazila domácí hráčku Čeng Čchin-wen. Haddadová Maiaová se dostala do ztráty 2:4 v první sadě, ale vyhrála tie-break 13:11. Ve druhém setu promarnila vedení 5:3, ale ve zkrácené hře zvítězila 7:4. Pro brazilskou tenistku to byl první titul na okruhu WTA po více než roce.

Na turnaji mužů ve Vídni ve čtyřhře zvítězil americko-britský pár Rajeev Ram a Joe Salisbury. Ve finále porazili americký pár Nathaniel Lammons a Jackson Withrow. V Basileji ve čtyřhře zvítězil mexicko-francouzský pár Santiago González a Édouard Roger-Vasselin. Ve finále porazili monacko-polský pár Romain Arneodo a Hugo Nys.

Na turnaji žen v Ču-chaji ve čtyřhře zvítězil brazilsko-ruský pár Beatriz Haddadová Maiaová a Veronika Kuděrmětovová. Ve finále porazily japonsko-indonéský pár Miju Katóová a Aldila Sutjiadiová. Pro Haddadovou Maiaovou to byl šestý titul ve čtyřhře.