Sinner získal patnáctý titul, Fruhvirtová neuspěla v kvalifikaci US Open

Sinner získal patnáctý titul, Fruhvirtová neuspěla v kvalifikaci US Open

Ve vyrovnaném úvodním setu finále v Cincinnati si Sinner i Američan hráči drželi podání, a tak musel rozhodnout tie-break. V něm za stavu 4:4 udělal nenasazený Tiafoe tři nevynucené chyby v řadě a tím jej ztratil.

Ve druhé sadě vedl Sinner už 5:1 a při soupeřově servisu měl tři mečboly. Proměnil až čtvrtý při vlastním podání a ve 23 letech se stal nejmladším vítězem turnaje od Andyho Murrayho, jenž byl v roce 2008 ještě o dva roky mladší.

Šampion Australian Open Sinner přišel na jaře kvůli problémům s pravou kyčlí o velké turnaje v Madridu a v Římě. V semifinále proti Němcovi Alexandru Zverevovi chvílemi kulhal, ale zdravotní problémy překonal a po třísetové bitvě vyhrál.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži (dotace 7,909 milionu dolarů):

Dvouhra – finále: Sinner (1-It.) – Tiafoe (USA) 7:6 (7:4), 6:2.

Kvalifikace na tenisový grandslam US Open v New Yorku:

Ženy – 1. kolo: Mladenovicová (Fr.) – L. Fruhvirtová (ČR) 3:6, 6:3, 6:3.

Mohlo by vás zajímat – Sestřih zápasu Jiřího Lehečky a Daniila Medveděva:

V nedávném finále turnaje v Cincinnati se mladý italský tenista Jannik Sinner postavil proti Američanovi Francesu Tiafoeovi. V prvním setu oba hráči drželi svá podání a rozhodl až tie-break, ve kterém Tiafoe udělal tři nevynucené chyby a ztratil ho. Ve druhém setu Sinner vedl už 5:1 a měl tři mečboly. Nakonec se stal vítězem turnaje a ve věku 23 let se stal nejmladším vítězem od Andyho Murrayho.

Sinner měl před turnajem problémy s pravou kyčlí, ale přesto se dokázal probojovat až do finále. Ve čtvrtfinále porazil Němce Alexandra Zvereva a i přes zdravotní problémy dokázal zvítězit.

Na tenisovém turnaji mužů a žen v Cincinnati se také hrála kvalifikace na US Open v New Yorku. V prvním kole ženské kvalifikace vypadla česká tenistka Linda Fruhvirtová, kterou porazila Francouzka Kristina Mladenovicová.

Sinnerův triumf v Cincinnati ukazuje, že je jedním z nejlepších mladých tenistů současnosti a že má před sebou velkou budoucnost. Doufejme, že se mu podaří udržet svou formu i na dalších turnajích a že se brzy dostane mezi absolutní špičku světového tenisu.