Skotové remizovali se Švýcary a stále doufají v postup.

Skotové remizovali se Švýcary a stále doufají v postup.

Skoty poslal do vedení už ve 13. minutě vlastní gól Fabiana Schära, o vyrovnání se postaral ještě v prvním poločase nejlepší střelec týmu Xherdan Shaqiri.

Švýcaři mají na dosah osmifinále, protože čtyři body zatím vždy k postup ze skupiny minimálně ze třetího místa stačily. Skotové získali první bod a naděje na setrvání na turnaji jim může udržet jen výhra v závěrečném utkání s Maďarskem.

Skotský tým v jedenácti zápasech od loňského září dokázal porazit jen Gibraltar a na Euru ještě nikdy neprošel ze základní skupiny. Poslední soutěžní zápas se Švýcarskem sice vyhrál, ale od té doby uplynulo už 28 let a shodou okolností to byla jeho poslední výhra na evropském šampionátu.

Švýcaři zakončí skupinu v neděli od 21:00 ve Frankfurtu nad Mohanem zápasem s Německem, Skotové budou paralelně hrát ve Stuttgartu s Maďarskem.

Aktualizujeme…

Skupina A:

Kolín nad Rýnem: Skotsko – Švýcarsko 1:1 (1:1)

Branky: 13. vlastní Schär – 26. Shaqiri. Rozhodčí: Kružliak – Hancko, Pozor (všichni SR) – Kwiatkowski (video, Pol.). ŽK: McTominay, McKenna, McGinn – Rodriguez, Sierro. Diváci: 43.000.

Skotsko: Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, Tierney (61. McKenna), Robertson – McTominay, Gilmour (79. McLean), McGregor, McGinn (90.Shankland) – Adams (90. Christie). Trenér: Clarke.

Švýcarsko: Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer(86.Stergiou), Xhaka, Freuler (75. Sierro), Shaqiri (60. Embolo) – Aebischer, Vargas (75. Rieder) – Ndoye (86. Amdouni). Trenér: Yakin.

Skotové litovali nevyužitých šancí, ale naděje stále žije. Se Švýcary remizovali

Ve skvělém zápase mezi Skotskem a Švýcarskem se Skotové dostali do vedení už ve 13. minutě díky vlastnímu gólu Fabiana Schära. Nicméně Švýcaři dokázali vyrovnat ještě v prvním poločase díky gólu nejlepšího střelce týmu Xherdana Shaqiriho.

Skotové mají stále naději na postup do osmifinále, protože zatím nasbírali čtyři body, což by mohlo být postačující k postupu ze skupiny minimálně ze třetího místa. Tým získal první bod a naděje na setrvání na turnaji jim může udržet pouze výhra v závěrečném utkání s Maďarskem.

Skotský tým má za sebou 11 zápasů od loňského září a dokázal porazit pouze Gibraltar. Na Euru dosud nikdy neprošel ze základní skupiny. Poslední soutěžní zápas vyhrál proti Švýcarsku, ale od té doby uplynulo již 28 let a to byla jeho poslední výhra na evropském šampionátu.

Švýcaři zakončí skupinu v neděli od 21:00 ve Frankfurtu nad Mohanem zápasem s Německem, zatímco Skotové budou paralelně hrát ve Stuttgartu s Maďarskem.

Zápas mezi Skotskem a Švýcarskem skončil remízou 1:1, branky padly ve 13. minutě vlastním gólem Schära a ve 26. minutě Shaqiriho. Rozhodčí Kružliak musel rozhodovat o kontroverzních momentech a diváci byli svědky napínavého fotbalového utkání.

Skotsko sestava: Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, Tierney, Robertson – McTominay, Gilmour, McGregor, McGinn – Adams. Trenér: Clarke.

Švýcarsko sestava: Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer, Xhaka, Freuler, Shaqiri – Aebischer, Vargas, Ndoye. Trenér: Yakin.

Skotové teď budou držet palce sami sobě a doufat, že v zápase s Maďarskem dokážou získat potřebné body k postupu do další fáze turnaje. Budeme sledovat, jak se jejich osud vyvine a jestli se jim podaří dosáhnout svého cíle.