Slavia deklasovala Žilinu v přípravném zápase 5:1, Jurásek zaznamenal hattrick. Sparta remizovala.

Slavia deklasovala Žilinu v přípravném zápase 5:1, Jurásek zaznamenal hattrick. Sparta remizovala.

Všech šest branek v utkání Slavie padlo až po změně stran, hattrickem se blýskl střídající Matěj Jurásek. Pražané nastoupili ještě bez většiny reprezentantů z mistrovství Evropy včetně hlavní letní posily útočníka Tomáše Chorého.

Po bezgólovém prvním poločase otevřel ve 49. minutě po nápaditém signálu z nepřímého kopu skóre nepokrytý obránce David Zima. Po chybě v soupeřově obraně zvýšil Daniel Fila a poté přišly velké chvíle střídajícího Juráska.

Dvacetiletý křídelník v 70. minutě zblízka upravil na 3:0, za dalších 10 minut sám před brankářem tentokrát zakončil přesně mezi nohy a chvíli nato se prosadil technickým pokusem z hranice vápna. Čtvrtý celek uplynulé sezony slovenské ligy snížil v druhé minutě nastavení.

Slavia v pěti přípravných zápasech před novou sezonou neprohrála a po úvodní remíze s Pardubicemi na soustředění čtyřikrát po sobě zvítězila. Do prvoligového ročníku vstoupí úřadující český vicemistr o příštím víkendu v Uherském Hradišti proti Slovácku.

Sparta remizovala

Fotbalisté pražské Sparty v generálce na novou prvoligovou sezonu remizovali v Rakousku se Salcburkem 2:2. Úřadující český mistr v posledním utkání letní přípravy dvakrát prohrával, pokaždé však dokázal vyrovnat. Nerozhodný výsledek zařídil 10 minut před koncem střídající Victor Olatunji.

Také Sparta ani do generálky nenasadila reprezentanty z mistrovství Evropy a nastoupila bez většiny opor. Dobrou formu z přípravy potvrdil navrátilec z hostování Kryštof Daněk, který po čtvrthodině hry srovnal na 1:1 povedenou technickou střelou z hranice vápna.

Úřadující rakouský vicemistr se ještě do poločasu znovu dostal do vedení, ale v 80. minutě vybojoval míč střídající nigerijský útočník Olatunji a do odkryté branky srovnal. Dánský trenér Pražanů Lars Friis v generálce nezvykle pouze třikrát vystřídal.

Jeho svěřenci v přípravě podruhé za sebou nezvítězili, v minulém úvodním utkání na zahraničním soustředění utrpěli vysokou porážku 2:5 od Bröndby Kodaň. Předtím dvakrát vyhráli v domácích podmínkách. Sparťané v pátek proti Pardubicím vstoupí do nového ligového ročníku, v němž se pokusí získat třetí titul po sobě.

Generálky na fotbalovou ligu: 

Slavia Praha – Žilina 5:1 (0:0)

Branky: 70., 80. a 82. Jurásek, 49. Zima, 65. Fila – 90.+2 Kaprálik.

Sestava Slavie: Kinský – Vlček, Ogbu (46. Zima), Bořil (60. Konečný) – Tomič (60. Vorlický), Ševčík (46. Bužek), Oscar (46. Prebsl), Zmrzlý (60. Diouf) – Jurečka (46. Jurásek), Wallem – Fila (71. Jurečka). Trenér: Trpišovský.

Sparta Praha – Salcburk 2:2 (1:2)

Branky: 15. Daněk, 80. Olatunji – 8. Glukh, 25. Nene.

Sestava Sparty: Vindahl – Uhrinčať, Panák, Zelený – Suchomel, Sadílek, Pavelka, Ryneš (60. Wiesner) – Krasniqi (60. Olatunji), Daněk – Tuci (82. Pešek). Trenér: Friis.

Lech Poznaň – FK Teplice 0:2 (0:0)

Branky: 73. Horský, 82. Čerepkai.

Sestava Teplic: Ludha – Mičevič (70. Zsigmond), Kričfaluši (46. Cykalo), Mareček (70. Bílek) – Harušťák (70. Radosta), Jukl, Trubač (60. Čerepkai), Havelka (70. Emmer), Švanda (70. Beránek) – Svatek (46. Horský), Gning (46. Vachoušek). Trenér: Frťala.

Baník Ostrava – Banská Bystrica 3:1 (2:1)

Branky: 12. Klíma, 24. Kubala, 77. Adediran – 21. Rymarenko.

Sestava Ostravy: I. poločas: Markovič – Juroška, Frydrych, Pojezný, Kpozo – Buchta, Rigo, Boula, Klíma, Ewerton – Kubala. II. poločas: Markovič – Uchenna, Chaluš, Lischka – Rusnák, Grygar, Šín, Šehič – Tanko, Prekop, Adediran. Trenér: Hapal.

Cracovia Krakov – Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

Branka: 23. Šíp.

Sestava Olomouce: Stoppen (70. Digaňa) – Hadaš (70. Křišťál), Pokorný (70. Dohnálek), Elbel (70. Beneš), Sláma (75. Elbel) – Breite (70. Pospíšil), Spáčil (75. Mikulenka) – Mikulenka (46. Fiala), Zorvan (70. Vodháněl), Šíp (46. Navrátil) – Kliment (70. Juliš). Trenér: Janotka.

1. FC Slovácko – Viktoria Žižkov 4:1 (1:1)

Branky: 15. Havlík, 25. Kohút, 31. De Azevedo, 40. Blahút – 18. Jirásek.

Sestava Slovácka: Heča – Reinberk (46. Ndefe), Vaško, Hofmann, Doski – Trávník (78. Novotný), Kohút (65. Kim Sung-pin) – Blahút (65. Petržela), Havlík (78. Křišťan), Sinjavskij (77. Kozák) – De Azevedo (46. Vecheta). Trenér: West.

Slavia v generálce rozstřílela Žilinu 5:1, Jurásek dal hattrick. Sparta remizovala

Ve fotbalových generálkách na nadcházející sezonu se Slavia Praha a Sparta Praha postavily proti těžkým soupeřům. Slavia si poradila s týmem Žiliny a zvítězila vysoko 5:1. Hlavní hvězdou zápasu byl střídající Matěj Jurásek, který se blýskl hattrickem.

Slavia Praha nastoupila do zápasu bez svých reprezentantů z nedávno skončeného Eura a také bez letní posily Tomáše Chorého. Po bezbrankovém prvním poločase otevřel skóre obránce David Zima ve 49. minutě. Poté se prosadil Daniel Fila a následně přišly chvíle Matěje Juráska.

Dvacetiletý křídelník Jurásek se blýskl hattrickem, když skóroval v 70., 80. a 82. minutě zápasu. Slavia tak ukázala svou sílu a připravila se na nadcházející sezonu, ve které bude chtít bojovat o titul.

Sparta Praha remizovala ve své generálce se Salcburkem 2:2. Sparťané také nenastoupili s reprezentanty z Eura a museli se obejít bez svých opor. Křídelník Kryštof Daněk se blýskl povedenou střelou a srovnal na 1:1.

Nerozhodný výsledek zařídil deset minut před koncem Victor Olatunji, který srovnal na konečných 2:2. Sparta ukázala dobrou formu, ale musí ještě zapracovat na některých chybách před startem nové ligové sezony.

Oba týmy se tak připravují na náročnou sezonu, ve které budou chtít dosáhnout co nejlepších výsledků. Slavia Praha vstoupí do ligového ročníku proti Slovácku, zatímco Sparta Praha se utká s Pardubicemi. Fans mohou být nadšení z toho, co oba týmy předvedly v generálkách a očekávat zajímavé zápasy v nadcházející sezóně.