Slavia dominates Šeriff Tiraspol with a 6-0 demolition

Slavia dominates Šeriff Tiraspol with a 6-0 demolition

Slavia Praha zaznamenala v druhém kole skupiny G fotbalové Evropské ligy vysoké vítězství nad moldavským týmem Šeriff Tiraspol. Pražané zvítězili 6:0 a udrželi si tak stoprocentní bilanci ve skupině.

Slavia se ujala vedení už v úvodních sedmi minutách utkání, kdy se trefili Mojmír Chytil a Igoh Ogbu. Před pauzou přidal vlastní gól Munashe Garananga. Po změně stran skórovali Ivan Schranz s Davidem Douděrou a podruhé v utkání Chytil.

Díky tomuto vítězství se Slavia Praha po dvou kolech stala lídrem skupiny G s plným počtem bodů. Na druhém místě je AS Řím, který se představí na stadionu Slavie v dalším zápase 26. října.

V jarní části pohárů budou pokračovat tři ze čtyř mužstev. První celky z každé skupiny postoupí do osmifinále, druzí se utkají v play off o postup do stejné fáze s kluby z třetích příček v Lize mistrů. Týmy na třetích místech přejdou do nižší Evropské konferenční ligy.

Slávisté si ve skupině oplatili vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů z roku 2009, kdy vypadli po remízách 0:0 venku a 1:1 doma.

Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský nasadil do základní sestavy mimo jiné Chytila s Wallem a tah se mu záhy vyplatil. Norský záložník už ve čtvrté minutě po pěkné kombinaci předložil míč ze strany před branku a Chytil zblízka otevřel skóre. Letní posila z Olomouce skórovala v pohárech poprvé.

Slavia dala v posledních třech kolech české ligy jen dvě branky z penalt a v neděli v Teplicích vyšla při remíze 0:0 naprázdno, dnes ale měla produktivitu o poznání lepší. V sedmé minutě si na Masopustův centr z přímého kopu z pravé strany naběhl Ogbu a hlavou z druhého pokusu slávistů mezi tyče zvýšil.

Vítěz posledních osmi ročníků moldavské ligy, který vloni ve 3. předkole Ligy mistrů po dvou porážkách 1:2 vypadl s Plzní, byl viditelně zaskočený a dopředu prakticky nehrozil. Domácí s přehledem kontrolovali průběh a ve 39. minutě zvýšili. Zafeiris vypálil ve vápně a jeho pokus usměrnil za vlastního brankáře Garananga.

Červenobílí pokračovali v dominantním výkonu i po změně stran. Chytil ve 47. minutě prostrčil míč na Douděru a jeho přihrávku usměrnil do odkryté branky Schranz. Za dalších 11 minut se Pražané prosadili znovu. Po povedené kombinaci Koval vyrazil Chytilovu střelu a dobíhající D