Slavia porazila Bohemians čtyřmi góly a posunula se na čelo tabulky s náskokem.

Slavia porazila Bohemians čtyřmi góly a posunula se na čelo tabulky s náskokem.

Kouč Slavie Trpišovský udělal oproti středeční výhře v Evropské lize na hřišti Ludogorce Razgrad pouze dvě změny v základní sestavě.

Poprvé po svém nedávném návratu do klubu nastoupil od začátku Lingr, jenž ve 13. minutě nevyužil hlavou první velkou šanci duelu.

O minutu později už ale slavil, když Diouf poslal odražený míč z voleje přesně ke vzdálenější tyči. Senegalský levý bek dal pátý gól v ligovém ročníku, v tabulce kanonýrů je lepší pouze olomoucký Kliment s devíti zásahy.

V 16. minutě Diouf obešel na levé straně Matouška, připravil pozici Provodovi a jeho střílenou nabídku před bránu usměrnil do sítě patičkou Chorý.

Reprezentační útočník navázal na penaltovou trefu z minulého kola proti svému bývalému klubu Plzni, v ligové sezoně má na kontě tři góly.

Zmar „Klokanů“ dokonal Petrákův vlastní gól z 34. minuty. Odchovanec Slavie si při snaze o odkop Lingrova přízemního centru trefil stojnou nohou a od ní se míč odrazil za Frühwaldova záda.

Domácí kouč Veselý zareagoval o poločase dvojitým střídáním, obraz hry se ale nezměnil a v 52. minutě jeho tým inkasoval počtvrté. Provod po individuální akci vybídl před bránou ke skórování Zafeirise, který si snadno připsal druhý gól v ligovém ročníku.

Slavia inkasovala v úvodních devíti kolech pouze jednou, což je rekord, a i dnes potvrzovala pozici nejlepší defenzivy soutěže. Dvacátou brankou v ročníku se navíc dotáhla na vedoucí Spartu i v ofenzivní statistice. Bilanci mohl ještě vylepšit v 67. minutě Lingr, ve vyložené šanci ale přestřelil.

10. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 – Slavia Praha 0:4 (0:3)

Branky: 14. Diouf, 16. Chorý, 34. vlastní Petrák, 52. Zafeiris. Rozhodčí: Všetečka – Mokrusch, Hrabovský – Petřík (video). ŽK: Vondra, Hybš (oba Bohemians). Diváci: 5531.

Bohemians: Frühwald – Hůlka, Petrák, Vondra – Křapka, Smrž (59. Ristovski), Čermák (73. Hrubý), Hybš (83. Shejbal) – Matoušek (46. Drchal), Kovařík – Hilál (46. Zeman). Trenér: Veselý.

Slavia: Kinský – Holeš (79. Chaloupek), Zima, Bořil – Douděra (68. Zmrzlý), Oscar, Zafeiris (68. Jurásek), Diouf – Lingr, Provod (68. Prebsl) – Chorý (75. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Slavia zničila v malém derby Bohemians čtyřmi góly, v čele tabulky už má náskok

Slavia Praha si v nedělním utkání proti Bohemians Praha 1905 připsala výhru 4:0 a upevnila si tak svoji pozici v čele tabulky první fotbalové ligy. Tým trenéra Trpišovského tak potvrdil svou dobrou formu a suverénní výkony.

Hned v úvodu zápasu se Slavia ujala vedení díky gólu Dioufa, který poslal odražený míč z voleje do sítě. Poté se trefili ještě Chorý, Petrák vlastní brankou a Zafeiris, čímž definitivně rozhodli o osudu zápasu. Slavia tak potvrdila svou ofenzivní i defenzivní sílu a ukázala, proč je momentálně nejlepším týmem v lize.

Diouf, Chorý a Zafeiris se také posunuli v tabulce kanonýrů, kde se umístili na předních příčkách. Slavia inkasovala v devíti odehraných kolech pouze jednou, což je skvělý výkon a potvrzuje silnou defenzivu týmu.

V závěru zápasu mohl Slavia ještě zvýšit svůj náskok, ale neproměnila další šance. Celkově ale předvedla skvělý výkon a zaslouženě si odvezla tři body.

Bohemians se naopak musí zamyslet nad svým výkonem a najít cesty, jak se zlepšit. Trenér Veselý má před sebou práci, aby tým dokázal konkurovat silným soupeřům v lize.

Slavia Praha tak pokračuje ve své cestě za obhajobou titulu a ukazuje, že je momentálně nejlepším týmem v české lize. Jejich fanoušci mohou být pyšní na výkony svého týmu a doufat, že se jim podaří navázat na úspěchy z minulých sezón.