Slavia potrestána půlmilionovou pokutou za chování fanoušků v Římě a omezení venkovních aktivit

Slavia potrestána půlmilionovou pokutou za chování fanoušků v Římě a omezení venkovních aktivit

Pražský fotbalový klub Slavia nedávno obdržel trest od UEFA, který mu zakazuje prodej vstupenek do sektoru hostů na jeden pohárový zápas na hřišti soupeře. Tento trest je podmíněn dvouletou zkušební lhůtou. Informace o trestu byla zveřejněna na webových stránkách UEFA.

Disciplinární komise udělila slávistickým fanouškům několik prohřešků po utkání, ve kterém Pražané na konci října prohráli s AS 0:2. Komise uvedla, že fanoušky potrestala za nepokoje, zapalování ohňů a házení předmětů.

Pražský klub dostal pokutu a jeho fanoušci mají podmínku na jedno utkání na soupeřově hřišti v soutěžích UEFA. Pokud se příznivci červenobílých dopustí prohřešku v některém z venkovních pohárových zápasů v následujících dvou letech, nebudou smět na další duel na soupeřově stadionu. Na konci listopadu se Vršovice představí v Tiraspolu proti tamnímu Sheriffu.

Na zápas do Říma vyrazilo několik tisícovka fanoušků Slavie. Pražský klub si po utkání stěžoval na postupování policie a pořadatelů, mimo jiné na údajně přehnané kontroly a také na to, že příznivci byli dlouho po skončeném hvizdu drženi na stadionu.

Italská média informovala o několika výtržnostech slávistických fanoušků. Římská policie potvrdila, že zasáhla proti skupině příznivců Pražanů v centru města. Fanoušci se podle ní snažili zapálit pyrotechniku a následně se strhla potyčka. K výtržnostem údajně došlo i na stadionu, a to mezi oběma tábory. Šest slávistických fanoušků bylo zadrženo, polovina z nich byla ukrajinské národnosti s pobytem v Česku.