Slavia se připravuje na náročný začátek, Sparta zahájí sezónu proti Pardubicím. Plzeň se utká s nováčkem.

Slavia se připravuje na náročný začátek, Sparta zahájí sezónu proti Pardubicím. Plzeň se utká s nováčkem.

Nový ligový ročník začne jen týden po finále mistrovství Evropy. Stejně jako v minulé sezoně bude mít podzimní část 19 kol a tentokrát skončí v neděli 15. prosince. Jarní fáze odstartuje 1. února, tedy o víkend dříve než v uplynulém ročníku. Základní část vyvrcholí 30. kolem 19. dubna, následovat opět bude pětikolová nadstavbová část.

Dvě kola po pražském derby se Sparta o posledním říjnovém víkendu představí v dalším šlágru v Plzeň. Proti Slavii naopak Západočeši na podzim nastoupí venku, a to v 9. kole 21., nebo 22. září. Jarní pražské derby je na programu na začátku března v 25. kole na Letné.

Nadstavba se bude hrát v české lize pošesté. Šest nejlepších klubů po základní části se představí ve skupině o titul, šest nejhorších ve skupině o záchranu a čtyři mužstva bude čekat skupina o Evropu. Přímo stejně jako v minulých sezonách sestoupí jen nejhorší celek soutěže, 14. a 15. tým čeká baráž.

Sparta bude v nadcházející sezoně usilovat o třetí titul po sobě, v uplynulém ročníku navíc po triumfu v domácím poháru získala double. Dukla coby vítěz druhé ligy v nejvyšší soutěži nahradila Zlín, který na jaře jako jediný sestoupil.

Program 1. kola:

Sparta Praha – Pardubice, Karviná – Liberec, České Budějovice – Olomouc, Slovácko – Slavia Praha, Hradec Králové – Teplice, Jablonec – Mladá Boleslav, Dukla Praha – Plzeň, Bohemians Praha 1905 – Ostrava.

Nový ligový ročník se blíží a fanoušci fotbalu se mohou těšit na zajímavé zápasy a napínavé souboje. Sezona začne jen týden po skončení mistrovství Evropy a slibuje opět mnoho emocí a vzrušení.

Podzimní část ligy bude mít opět 19 kol a skončí v prosinci. Jarní část začne v únoru, tedy o víkend dříve než v minulém ročníku. Základní část vyvrcholí 30. kolem v dubnu, následovat bude pětikolová nadstavbová část.

Sparta Praha se představí ve svém prvním zápase proti Pardubicím, zatímco Slavia Praha se utká s týmem Slovácko. Plzeň se na nováčka Duklu Praha může těšit a fanoušci se mohou také těšit na pražské derby mezi Spartou a Slavií.

Nadstavba se bude hrát po šestici nejlepších týmů ve skupině o titul, šest nejhorších ve skupině o záchranu a čtyři týmy budou bojovat o evropské poháry. Sestoupí pouze nejhorší tým soutěže, zatímco 14. a 15. tým budou muset absolvovat baráž.

Sparta Praha bude usilovat o třetí titul po sobě a doufá v další úspěšnou sezonu. Dukla Praha nahradila Zlín jako vítěz druhé ligy a fanoušci se mohou těšit na nové soupeře a zajímavé zápasy.

První kolo ligy nabídne zajímavé zápasy jako Sparta Praha proti Pardubicím, Karviná proti Liberci nebo Dukla Praha proti Plzni. Fanoušci se mohou těšit na napínavé souboje a zajímavé výsledky. Buďme připraveni na další fotbalovou sezonu plnou emocí a vášně!