Slavia se vyhnula propadnutí díky Juráskově postupu proti Luhaňsku.

Slavia se vyhnula propadnutí díky Juráskově postupu proti Luhaňsku.

Fotbalisté pražské Slavie ve venkovní odvetě závěrečného 4. předkola Evropské ligy prohráli s Luhanskem 1:2, ale po domácím vítězství 2:0 postoupili do skupiny. Zorja dnes po první půli vedla 2:0 poté, co se prosadili Danyjil Alefirenko a Denys Anđuš, ale v 83. minutě odmítl prodloužení střídající Matěj Jurásek. Utkání se hrálo v polském Lublinu, kde má Luhansk domácí pohárový azyl kvůli ruskému vojenskému útoku na Ukrajinu.

Slavia si zahraje skupinu Evropské ligy poprvé od sezony 2020/21, trojici soupeřů českému vicemistrovi určí páteční los. Pražané podruhé za sebou vyřadili ukrajinský celek, ve 3. předkole přešli přes Dnipro. Za účast ve skupině Evropské ligy si červenobílí připsali prémii 3,63 milionu eur (asi 87,5 milionu korun). V hlavní fázi pohárů se slávisté představí posedmé za sebou.

Slavia Praha dokázala ve venkovní odvetě závěrečného 4. předkola Evropské ligy zdolat ukrajinský celek Luhansk a postoupit do skupinové fáze soutěže. I přes prohru 1:2 v tomto utkání, které se hrálo v polském Lublinu, si Slavia zajistila postup díky domácímu vítězství 2:0.

První poločas utkání patřil Luhansku, které se dostalo do vedení díky brankám Danyjila Alefirenka a Denyse Anđuše. Slavia se však nevzdala a v 83. minutě snížila na konečných 1:2 díky gólu střídajícího Matěje Juráska. Tento výsledek zajistil Slavii postup do skupinové fáze Evropské ligy.

Los skupinové fáze Evropské ligy čeká Slavii v pátek. Český vicemistr se utká s třemi soupeři, jejichž identitu určí právě losování. Slavia je poprvé od sezony 2020/21 ve skupinové fázi této soutěže.

Slavia Praha vyřadila Luhansk již podruhé za sebou. V předchozím kole Slavia porazila ukrajinský celek Dnipro. Za postup do skupinové fáze Evropské ligy si červenobílí připsali prémii ve výši 3,63 milionu eur, což odpovídá přibližně 87,5 milionu korun. Slavia se tak představí v hlavní fázi pohárů již posedmé za sebou.