Slavia utrpěla ztrátu kvůli zbytečné červené kartě pro Dioufa, přesto v deseti hráčích dokázala AC Milánu vzdorovat.

Slavia utrpěla ztrátu kvůli zbytečné červené kartě pro Dioufa, přesto v deseti hráčích dokázala AC Milánu vzdorovat.

Přesilovku za osm minut využil Olivier Giroud, vzápětí srovnal David Douděra, ale ještě po pauzy získal semifinalista minulého ročníku Ligy mistrů dvoubrankový náskok po gólech Tijjaniho Reijnderse a Rubena Loftus-Cheeka. V 65. minutě snížil střídající Ivan Schranz, ale poslední slovo měl Christian Pulisic. Odveta je na programu za týden v Edenu.

Slavia ani v devátém utkání v pohárech na italské půdě nezvítězila, ve skupině prohrála v Římě s AS 0:2. Naopak AC Milán ovládl i sedmý domácí zápas proti českému týmu v soutěžích UEFA. Červenobílí, kteří coby vítěz skupiny na rozdíl od soupeře vstoupili do vyřazovací fáze až nyní v osmifinále, hrají jarní část pohárů pod trenérem Jindřichem Trpišovským počtvrté. V letech 2019 a 2021 došli v Evropské lize do čtvrtfinále.

Úvodní utkání osmifinále fotbalové Evropské ligy:

AC Milán – Slavia Praha 4:2 (3:1)

Branky: 34. Giroud, 44. Reijnders, 45.+1 Loftus-Cheek, 85. Pulisic – 36. Douděra, 65. Schranz. Rozhodčí: Meler – Eyisoy, Ersoy – Ulusoy (video, všichni Tur.). ŽK: Florenzi, Calabria (oba Milán). ČK: 26. Diouf (Slavia).

AC Milán: Maignan – Florenzi (46. Calabria), Kjaer, Gabbia (46. Tomori), Hernandez – Adli, Reijnders (80. Binnásir) – Pulisic, Loftus-Cheek (66. Jovič), Leao – Giroud (80. Okafor). Trenér: Pioli.

Slavia: Staněk – Vlček, Holeš, Zima, Diouf – Masopust (87. Wallem), Oscar – Douděra (87. Tomič), Provod (83. Jurečka), Zmrzlý (83. Bořil) – Chytil (61. Schranz). Trenér: Trpišovský.

AC Milán porazil Slavii Praha ve čtvrtfinále Evropské ligy v poměru 4:2. Utkání bylo plné vzrušení a gólů, které diváky držely v napětí až do posledních minut. Přestože Slavia dokázala srovnat skóre a získat náskok, nakonec se AC Milán ukázal jako silnější soupeř.

Olivier Giroud otevřel skóre v 34. minutě a Slavia rychle odpověděla brankou Davida Douděry. Nicméně AC Milán si po pauze znovu vypracoval náskok díky gólům Tijjaniho Reijnderse a Rubena Loftus-Cheeka. I když se Slavia snažila stále bojovat a snížila skóre díky Ivanu Schranzovi, nakonec rozhodl o výsledku gól Christiana Pulisice.

Slavia Praha se tak opět nepodařilo porazit italského soupeře na jeho půdě. Naopak AC Milán, který se probojoval do osmifinále jako vítěz skupiny, ukázal svou sílu a odhodlání k postupu dál v soutěži. Odveta mezi oběma týmy se odehraje za týden v Edenu, kde bude Slavia muset předvést ještě lepší výkon, pokud chce postoupit do další fáze.

AC Milán pod trenérem Piolim ukázal svou kvalitu a schopnost hrát útočný fotbal. Slavia Praha pod vedením trenéra Trpišovského se snažila držet krok s italským soupeřem, ale nakonec musela uznat jeho převahu. Doufejme, že odveta bude stejně napínavá a plná gólů jako první zápas a že se fanoušci mohou těšit na další skvělé fotbalové představení.