Slavia uvolňuje nejlepšího střelce ligy, Jurečka směřuje do Turecka.

Slavia uvolňuje nejlepšího střelce ligy, Jurečka směřuje do Turecka.

Podle Romana, který se specializuje na fotbalové přestupy, jsou podmínky transferu už dohodnuté. Na spadnutí tak je v krátké době další přesun českého hráče do turecké ligy. Minulý týden odešel z Fiorentiny do Kasimpasy reprezentační záložník Antonín Barák.

Třicetiletý Jurečka přišel do Slavie před dvěma lety ze Slovácka. V minulé sezoně nasázel v lize 19 gólů, rok předtím ještě o jeden více. Ve vršovickém klubu dal v 81 soutěžních utkáních 49 branek, na začátku ročníku ale vypadl z užšího kádru a trenéři ho ani nezapsali na soupisku pro Evropskou ligu.

Jurečka odchází z české ligy s bilancí 165 utkání a 68 gólů. Kromě Slavie a Slovácka si zahrál nejvyšší soutěž i za rodnou Opavu. V národním týmu má na kontě v devíti zápasech jeden zásah. Naposledy reprezentoval před rokem v kvalifikačním duelu s Faerskými ostrovy.

V Rizesporu si Jurečka zahraje i se dvěma bývalými hráči pražské Sparty. V aktuálně 12. týmu turecké ligy působí dánský obránce Casper Höjer a bulharský útočník Martin Minčev.

Český fotbalový talent Tomáš Jurečka se chystá na novou kapitolu své kariéry. Podle informací od specialisty na fotbalové přestupy Romana jsou podmínky jeho přesunu do turecké ligy již dohodnuty. Po odchodu z Fiorentiny do tureckého klubu Kasimpasa se tak Jurečka chystá stát dalším českým hráčem, který bude působit v zahraničí.

Třicetiletý Jurečka přišel do Slavie před dvěma lety ze Slovácka a během minulé sezóny se stal nejlepším střelcem ligy s 19 góly. Celkem v dresu Slavie a Slovácka vstřelil 49 branek ve 81 soutěžních zápasech. Nicméně na začátku aktuálního ročníku se dostal do nepříznivé situace, kdy trenéři ho nezapsali na soupisku pro Evropskou ligu a vypadl základní sestavy.

Jurečka opouští českou ligu s bilancí 165 zápasů a 68 gólů. Kromě Slavie a Slovácka hrál také za Opavu a má za sebou i reprezentační zápasy. V národním týmu zaznamenal jeden gól ve svých devíti startech. Naposledy reprezentoval před rokem v kvalifikačním utkání proti Faerským ostrovům.

V novém týmu Rizesporu se Jurečka setká se dvěma bývalými hráči pražské Sparty, dánským obráncem Casperem Højrem a bulharským útočníkem Martinem Minčevem. Rizespor momentálně obsazuje 12. místo v turecké lize a Jurečka se tak může těšit na nové výzvy a možnost rozvinout svou kariéru v zahraničí.