Slavia získala desáté vítězství v řadě, porazila i silný Jablonec.

Slavia získala desáté vítězství v řadě, porazila i silný Jablonec.

Slavia v lize s Jabloncem počtrnácté za sebou neprohrála, z toho podvanácté zvítězila. Celek z Edenu v posledních 10 kolech bodoval naplno. Severočeši naopak nenavázali na minulé drtivé vítězství 5:0 v Liberci a v lize utrpěli porážku po dvou výhrách. V tabulce jsou šestí.

Slavii kvůli karetním trestům scházeli Oscar s Douděrou a místo nich dostali šanci Prebsl s Michezem, jenž za Pražany v lize poprvé nastoupil v základní sestavě. Trenérovi Trpišovskému se tento tah brzy vyplatil. Kamerunský krajní hráč v 18. minutě po spolupráci obou halfbeků zblízka poslal pod břevno přihrávku z levé strany od Dioufa a dočkal se prvního gólu za červenobílé.

Po půlhodině hry připravil Provod velkou šanci pro Lingra, ale brankář Hanuš, jenž dříve působil ve Slavii, dobře vyběhl a zasáhl. Na opačné straně napřáhl Nebyla a gólman Kinský jeho pokus zlikvidoval až nadvakrát. Po 38 minutách slávistický kapitán Bořil technickou ránou nepřekonal Hanuše a jubilejní 300. start v české lize brankou neoslavil.

Po hodině hry už favorit zvýšil. Provod se protáhl po pravé straně a jeho přízemní centr zužitkoval povedenou střelou k zadní tyči Lingr. Český reprezentant si připsal premiérový gól od letního návratu do Slavie a první soutěžní branku od června.

Severočeši hned za pět minut snížili. Čanturišvili si ze strany navedl míč a povedenou ranou zpoza vápna zamířil přesně k zadní tyči. Gruzínský záložník se trefil poprvé od úvodního kola, Slavia až v pátém venkovním duelu této sezony nejvyšší soutěže inkasovala.

V 72. minutě doklepl na druhé straně balon do sítě Chorý, stál však v jasném ofsajdu. Domácí se pak marně dožadovali penalty za údajnou ruku. V 83. minutě postupovali Jablonečtí do přečíslení, které však Polidar zakončil nepřesnou střelou.

Severočeši překvapivě dostali favorita chvílemi pod tlak a v 87. minutě byli blízko vyrovnání, Cedidlovu tečovanou hlavičku po rohu však vytáhl nad břevno Kinský. V závěru už Pražané náskok udrželi a v Jablonci v lize podesáté za sebou bodovali. Severočeši doma v nejvyšší soutěži prohráli teprve podruhé z posledních 10 zápasů.

FK Jablonec – Slavia Praha 1:2 (0:1)

Branky: 66. Čanturišvili – 18. Michez, 61. Lingr. Rozhodčí: Rouček – Nádvorník, Machač – Všetečka (video). Bez karet. Diváci: 5237.

Jablonec: Hanuš – Martinec, Tekijaški, Cedidla – Čanturišvili, Nebyla (74. Fortelný), Beran, Polidar (88. Souček) – Kanakimana (65. Alégué), Hollý (65. Chramosta) – Puškáč (74. Schánělec). Trenér: Kozel.

Slavia: Kinský – Holeš, Zima, Bořil – Michez (83. Wallem), Zafeiris (82. Ševčík), Prebsl (90. Chaloupek), Diouf (82. Zmrzlý) – Lingr (63. Chytil), Provod – Chorý. Trenér: Trpišovský.

Slavia vyválčila desátou výhru v řadě. Sešívané nezastavil ani výborný Jablonec

Slavia Praha pokračuje ve své skvělé formě v české fotbalové lize. V posledním zápase se utkala s týmem Jablonce a dokázala zvítězit 2:1. Tato výhra znamená již desáté vítězství Slavie v řadě, což je skvělý úspěch pro tento tým.

Slavia se v posledních 10 kolech neprohrála a z toho zvítězila hned 12krát. Naopak Jablonec nenavázal na své předchozí výhry a utrpenou porážku musel přijmout. V tabulce se oba týmy nacházejí na šestém místě.

V zápase proti Jablonci chyběli Slavii hráči Oscar a Douděra kvůli karetním trestům, ale jejich místo skvěle zastoupili Prebsl s Michezem. Kamerunský hráč Michez se dokázal prosadit a vstřelil první gól zápasu. Slavii se tak podařilo ujmout se vedení.

Další branky padly po hodině hry, kdy Provod připravil skvělou šanci pro Lingra, který dokázal skórovat. Jablonec se sice snažil snížit, ale gólman Kinský byl na svém místě a nenechal se překonat.

Závěr zápasu byl napínavý, kdy Jablonec tlačil na vyrovnání, ale Slavia dokázala udržet svůj náskok a získat cenné tři body. Celkově byl zápas velmi vyrovnaný a diváci určitě nebyli zklamáni.

Slavia Praha tak pokračuje ve své skvělé formě a ukazuje, že je jedním z nejsilnějších týmů v české lize. Jejich výkony jsou skvělou motivací pro fanoušky i pro ostatní týmy v soutěži. Budeme se těšit na další zápasy a sledovat, jak si Slavia povede v dalších utkáních.