Slavia získala zpět Olayinku a má zájem o rakouského záložníka.

Slavia získala zpět Olayinku a má zájem o rakouského záložníka.

Úřadující český vicemistr podle něj usiluje také o rakouského ofenzivního záložníka Muhammeda Chama z francouzského Clermontu, dohodu s klubem ale zatím neuzavřel.

O návratu Olayinky do Edenu se spekuluje už delší dobu. Osmadvacetiletý nigerijský ofenzivní univerzál opustil Slavii po předminulé sezoně vloni v létě, kdy mu vypršela smlouva. V Crvené zvezdě má ještě dva roky kontrakt, ale srbského šampiona by měl nyní opustit.

„Před tři čtvrtě hodinou jsme rámcově dokázali najít shodu na podmínkách transferu, Crvena zvezda přijala naši nabídku. Jsem rád, že jsme se dokázali domluvit na transferové ceně. Ještě nejsme na konci, abychom mohli oficiálně oznámit jeho příchod do Slavie. Ještě musíme doladit smluvní vztahy, musí projít prohlídkou. Věřím, že během pár dnů to dotáhneme,“ řekl Tvrdík.

Pražané se podle něj snaží získat i záložníka Chama. Také on má smlouvu ve svém klubu ještě na dva roky. „Hráč má zájem sem jít. Nedaří se nám ale zatím dohodnout s Clermontem. S hráčem a jeho agentem jsme v kontaktu, a pokud přestup nerealizujeme nyní, věříme, že sem přijde později,“ uvedl Tvrdík.

Slavia Praha se chystá na zajímavé posily do svého kádru. Podle informací se zdá, že klub má zájem o návrat nigerijského univerzála Petera Olayinky, který opustil Slavii před dvěma lety. Osmadvacetiletý hráč má momentálně smlouvu s srbským týmem Crvena zvezda, avšak zdá se, že je připraven opustit klub.

Generální ředitel Slavie, Martin Tvrdík, potvrdil, že se podařilo dosáhnout dohody s Crvenou zvezdou ohledně transferu Olayinky. Nicméně, stále ještě musí být doladěny detaily smlouvy a hráč projít lékařským testem. Tvrdík však věří, že do pár dnů by mělo být vše hotovo a Olayinka se vrátí do Edenu.

Kromě Olayinky se Slavia zajímá také o rakouského ofenzivního záložníka Muhammeda Chama z francouzského klubu Clermont. I tento hráč má ještě dvouletou smlouvu ve svém týmu, ale zdá se, že má zájem přestoupit do Slavie. Tvrdík potvrdil, že jednání s Clermontem zatím neprobíhají hladce, ale věří, že se podaří dohodu uzavřít.

Slavia Praha se tedy chystá na zajímavé posily do svého týmu a fanoušci mohou být nadšení z možného návratu Olayinky a příchodu Chama. Bude zajímavé sledovat, jak se budou vyvíjet jednání a zda se podaří oba hráče získat do klubu.