Slováci a Rumuni postupují, Ukrajina končí na Euru po nečekané remíze.

Slováci a Rumuni postupují, Ukrajina končí na Euru po nečekané remíze.

Zápas slovenských a rumunských fotbalistů ve skupině E mistrovství Evropy ve Frankfurtu nad Mohanem skončil remízou, která poslala oba týmy do osmifinále. Slováci podobně jako v přechozích zápasech vedli, postaral se o to Ondrej Duda, ale Razvan Marin z penalty ještě do přestávky vyrovnal.

Nejvyrovnanější skupinu, v níž všechny čtyři týmy získaly čtyři body, vyhráli díky skóre Rumuni a střetnou se v úterý v Mnichově s Nizozemskem, nebo Slovinskem. Slováci skončili třetí a jejich příštím soupeřem bude Španělsko, nebo Anglie.

Oba soupeři věděli, že remíza jim dá jistotu postupu bez ohledu na vývoj v souběžně hraném utkání Belgie s Ukrajinou, přesto nehráli nijak přehnaně opatrně. Diváci viděli 12 slovenských a devět rumunských střel. Slováci měli být podle papírových předpokladů a žebříčku FIFA před turnajem nejslabším účastníkem skupiny E, ale po osmi letech jsou znovu v osmifinále.

Belgičané v osmifinále potkají Francii

Fotbalisté Belgie remizovali s Ukrajinou 0:0 a postoupili ze druhého místa skupiny E do osmifinále, v němž je čeká Francie. Ukrajina sice v nejvyrovnanější skupině získala čtyři body, přesto na turnaji kvůli skóre končí.

Jelikož i druhý zápas skupiny E skončil remízou 1:1 mezi Slovenskem a Rumunskem, stalo se, že všechny čtyři celky mají po čtyřech bodech. Rumunsko díky úvodní výhře 3:0 nad Ukrajinou získalo první místo, Ukrajinu naopak tento výsledek stál postup. Belgie sice podruhé na turnaji nedala gól, ale postupovou remízu si ve Stuttgartu bez větších potíží hlídala.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu:

Skupina E:

Frankfurt nad Mohanem: Slovensko – Rumunsko 1:1 (1:1)

Branky: 24. Duda – 37. R. Marin z pen. Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn – Dankert (video, všichni Něm.). ŽK: Duda – Burca, Bancu, Puscas. Diváci: 47.000.

Slovensko: Dúbravka – Pekarík (90.+3. Gyömbér), Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (90.+3 Bero) – Schranz (77. Ďuriš), Strelec (70. Boženík), Haraslín (70. Suslov). Trenér: Calzona.

Rumunsko: Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu – M. Marin – Hagi (67. Man), R. Marin (86. Rus), Stanciu, Coman (58. Sorescu) – Dragus (67. Puscas). Trenér: Iordanescu.

Stuttgart: Ukrajina – Belgie 0:0

Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn – Attwell (video, všichni Angl.). ŽK: Dovbyk – Faes. Diváci: 54.000.

Ukrajina: Trubin – Tymčyk, Zabarnyj, Svatok, Matvijenko, Mykolenko (58. Zinčenko) – Šaparenko (70. Vanat), Bražko (70. Stepanko), Sudakov – Jaremčuk (70. Malinovskij), Dovbyk. Trenér: Rebrov.

Belgie: Casteels – Castagne, Faes, Vertonghen, Theate – Tielemans (62. Mangala), Onana – De Bruyne – Trossard (62. Carrasco), Lukaku (90. Openda), Doku (77. Bakayoko). Trenér: Tedesco.

Nečekaná remíza ve skupině E mistrovství Evropy mezi Slovenskem a Rumunskem zajistila oběma týmům postup do osmifinále. Zápas skončil 1:1, kdy Slovensko vedlo díky gólu Ondreje Dudy, ale Rumunsko dokázalo vyrovnat z penalty díky Razvanu Marinovi.

Skupina E se stala nejvyrovnanější na turnaji, kde všechny čtyři týmy získaly čtyři body. Vítězství díky lepší skóre si odneslo Rumunsko a v osmifinále se utká s Nizozemskem nebo Slovinskem. Slováci skončili na třetím místě a jejich dalším soupeřem bude Španělsko nebo Anglie.

Oba týmy věděly, že remíza jim zajistí postup bez ohledu na výsledek zápasu mezi Belgii a Ukrajinou. I přesto se hrál otevřený fotbal a diváci viděli celkem 12 střel ze strany Slováků a devět ze strany Rumunů. Slováci byli podle předpokladů nejslabším týmem skupiny E, ale po osmi letech se opět dostali do osmifinále.

Belgie se utká s Francií v osmifinále

Belgie remizovala s Ukrajinou 0:0 a postoupila ze druhého místa skupiny E do osmifinále, kde je čeká Francie. Ukrajina sice získala čtyři body, ale kvůli horšímu skóre na turnaji končí.

Vzhledem k remíze 1:1 mezi Slovenskem a Rumunskem se stalo, že všechny čtyři týmy mají po čtyřech bodech. Rumunsko si díky vítězství 3:0 nad Ukrajinou zajistilo první místo, zatímco Ukrajina kvůli tomuto výsledku končí. Belgie sice nedala gól ani podruhé na turnaji, ale postupovou remízu si ve Stuttgartu bez větších potíží udržela.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu:

Skupina E:

Frankfurt nad Mohanem: Slovensko – Rumunsko 1:1 (1:1)

Branky: 24. Duda – 37. R. Marin z pen. Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn – Dankert (video, všichni Něm.). ŽK: Duda – Burca, Bancu, Puscas. Diváci: 47 000.

Slovensko: Dúbravka – Pekarík (90.+3. Gyömbér), Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (90.+3 Bero) – Schranz (77. Ďuriš), Strelec (70. Boženík), Haraslín (70. Suslov). Trenér: Calzona.

Rumunsko: Niţă – Ratiu, Drăguşin, Burcă, Bancu – M. Marin – Hagi (67. Man), R. Marin (86. Rus), Stanciu, Coman (58. Sorescu) – Drăguş (67. Puscaş). Trenér: Iordanescu.

Stuttgart: Ukrajina – Belgie 0:0