Slováci dominují a v šesté minutě vedou 3:0, Portugalci skórují devětkrát.

Slováci dominují a v šesté minutě vedou 3:0, Portugalci skórují devětkrát.

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 pokračuje a skupiny D a J mají za sebou další zápasy. Zde je přehled výsledků a tabulek těchto skupin.

Ve skupině D se utkala Arménie s Chorvatskem. Zápas skončil vítězstvím Chorvatska 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil Kramarić v 14. minutě. Tímto vítězstvím si Chorvatsko zajistilo první místo ve skupině s 10 body.

Dalším zápasem ve skupině D bylo utkání Lotyšska s Walesem. Wales zvítězil 2:0. Aaron Ramsey se trefil z penalty ve 29. minutě a v nastaveném čase zápasu přidal druhou branku Brooks. Wales se tak posunul na čtvrté místo ve skupině s 7 body.

V tabulce skupiny D je na prvním místě Chorvatsko se 10 body, následované Tureckem také se 10 body. Arménie je na třetím místě s 7 body, Wales na čtvrtém místě také s 7 body a Lotyšsko je poslední bez bodu.

Ve skupině J se utkalo Slovensko s Lichtenštejnskem. Slovensko vyhrálo 3:0. Branky vstřelili Hancko, Duda a Mak v prvních šesti minutách zápasu. Slovensko se tak posunulo na druhé místo ve skupině s 13 body.

Dalším zápasem ve skupině J bylo utkání Portugalska s Lucemburskem. Portugalsko zvítězilo vysoko 9:0. Hattrickem se blýskl Inácio, dvěma brankami přispěl Ramos a po jedné brance přidali Jota, Horta, Bruno Fernandes a Félix. Portugalsko si tak udržuje první místo ve skupině s plným počtem bodů – 18.

Posledním zápasem ve skupině J bylo utkání Islandu s Bosnou a Hercegovinou. Island vyhrál 1:0 díky brance Finnbogasona v nastaveném čase. Island se tak posunul na čtvrté místo ve skupině s 6 body.

V tabulce skupiny J je na prvním místě Portugalsko s 18 body, následované Slovenskem s 13 body. Lucembursko je na třetím místě s 10 body, Island na čtvrtém místě s 6 body, stejně jako Bosna a Hercegovina. Lichtenštejnsko je poslední bez bodu.

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 pokračuje a týmy bojují o postup do dalších fází turnaje. Zatím jsou nejúspěšnějšími týmy Chorvatsko a Portugalsko, které vedou své skupiny. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet dál.