Slovák vyzývá k nedočkavému hodnocení ostatních, zatímco Rusové se nezabývají válkou v Tatarstánu.

Slovák vyzývá k nedočkavému hodnocení ostatních, zatímco Rusové se nezabývají válkou v Tatarstánu.

Sport a politika jsou dvě oblasti, které se často prolínají a ovlivňují se navzájem. Mnoho sportovců se vyjadřuje k politickým otázkám a angažuje se ve veřejném životě. Nicméně, existuje také mnoho sportovců, kteří se snaží oddělit sport od politiky a vyjadřovat se k politickým otázkám jen velmi opatrně.

Jedním z těchto sportovců je i slovenský hokejista Michal Buček. Ve svém nedávném rozhovoru pro slovenskou Pravdu prohlásil, že si myslí, že sport by se neměl míchat s politikou. Buček, který hrál v minulé sezóně v Kontinentální hokejové lize za Nižněkamsk, se rozhodl odejít do Ruska poté, co se rozhodl ukončit svou snahu o NHL na farmě Seattlu.

Buček přiznal, že neměl morální problém s tím, že hrál v KHL, i přestože liga několikrát propagovala válku. Během svého pobytu v Rusku si neuvědomoval blízkost ukrajinské fronty a řekl, že lidé tam žili normální životy a hráči v klubu fungovali normálně. Buček však přiznal, že měl problém s připojením na sociální sítě a musel použít VPN.

V KHL se Bučkovi nedařilo a po šesti zápasech bez bodu našel novou práci v Třinci. Jeho příchod do týmu vyvolal vlnu kritiky, protože podepsal smlouvu v KHL během války. Buček však řekl, že musel být stoprocentní, aby si v týmu vybojoval místo v sestavě. Přestože se mu v Třinci nedařilo zanechat výraznou stopu, vrátil se poté do Nitry, kde se mu daří mnohem lépe.

Buček je třetím nejproduktivnějším hráčem slovenské extraligy a pomáhá týmu českého trenéra Antonína Stavjaniho zlepšit se v tabulce. Buček řekl, že minulá sezóna byla pro něj poučná a uvědomil si, jaké je hrát pod tlakem. Nicméně, stále platí, že jeho nejlepší výkony předvádí právě v Nitře.

Buček také dodal, že stále věří, že se vrátí do slovenské reprezentace. I přes své zkušenosti a úspěchy v různých klubech si uvědomuje, že hvězdy a vesmír vždy posunou hráče tam, kde mají být.

Bučkova slova o oddělení sportu od politiky jsou zajímavá a připomínají nám, že sport může být místem, kde se lidé sjednocují a zapomínají na politické rozdíly. Nicméně, je také důležité si uvědomit, že sportovci mají právo vyjadřovat své názory a angažovat se ve veřejném životě, pokud si to přejí. Je to jejich osobní volba a záleží na nich, jak se rozhodnou vyjádřit k politickým otázkám.