Slovan postoupil v Lize mistrů po úspěšné odvetě, Ferencváros překvapivě vypadává.

Slovan postoupil v Lize mistrů po úspěšné odvetě, Ferencváros překvapivě vypadává.

Ve druhém vzájemném utkání prvního předkola fotbalové Ligy mistrů se střetli týmy Ferencváros Budapešť a Klaksvík z Faerských ostrovů. První zápas skončil bezbrankovou remízou, takže oba týmy měly šanci postoupit do dalšího kola.

Ve druhém utkání se však týmu Ferencvárosu nedařilo a Klaksvík se rychle ujal vedení. Už ve 5. minutě záložník Frederiksberg otevřel skóre a po půlhodině hry přidal svůj druhý gól. V nastavení utkání pak útočník Kassi využil velké chyby brankáře Dibusze a zvýšil na konečných 3:0 pro Klaksvík.

Tímto výsledkem se tým Klaksvíku překvapivě probojoval do dalšího kola Ligy mistrů, zatímco Ferencváros musí opustit soutěž. Klaksvík tak ukázal, že i týmy z menších fotbalových národů mají co nabídnout a dokážou porazit renomované soupeře.

Dalším týmem, který postoupil do dalšího kola, je slovenský mistr Slovan Bratislava. Ten se ve druhém utkání proti lucemburskému Hesperange dokázal prosadit a zvítězil 2:0. Po remíze 1:1 v prvním zápase tak Slovan postoupil díky lepšímu výsledku venku.

Dalšími týmy, které postoupily do dalšího kola, jsou Olimpija Lublaň, Astana, Karabach, Razgrad a HJK Helsinki. Tyto týmy dokázaly ve svých odvetných utkáních potvrdit svou převahu a postoupit dál v soutěži.

Liga mistrů je jednou z nejprestižnějších fotbalových soutěží na světě a každý tým se snaží probojovat co nejdále. Postup do dalšího kola znamená nejen finanční odměnu, ale také prestiž a možnost střetnout se s nejlepšími týmy Evropy. Fanoušci se tak mohou těšit na další vzrušující fotbalové zápasy a sledovat, který tým se nakonec stane vítězem této prestižní soutěže.