Slovenská biatlonistka Fialková hovoří o výzvách klinické smrti

Slovenská biatlonistka Fialková hovoří o výzvách klinické smrti

Slovenský biatlon se nachází v obtížné situaci, protože se v poslední době rozpadla jak mužská, tak ženská část reprezentačního týmu. Největší ztrátou je odchod sester Fialkových, které byly tradičně největšími oporami týmu.

Paulína Fialková nedávno oznámila, že se stane matkou a zatím není jasné, zda se vrátí k profesionálnímu biatlonu. Její sestra Ivona naopak oznámila konec své kariéry z důvodů osobních i zdravotních. Obě sestry dosahovaly výrazných výsledků, přičemž Paulína dokázala devětkrát vyhrát závod Světového poháru.

Kromě sester Fialkových může být problém i s pověstí slovenského biatlonu, která se v posledních letech zhoršila. Sportování na Slovensku není vždy jednoduché, a to by mohlo hrát roli při rozhodování dalších biatlonistek o své kariéře.

Podobnou situaci zažil i mužský tým před minulou sezónou, když se několik zkušených závodníků rozhodlo ukončit svou kariéru. To vedlo k historicky nejhorším výsledkům slovenského biatlonu v Poháru národů.

Nyní se očekává, že podobný scénář se může opakovat i mezi ženami. Sesterské duo Mária a Zuzana Remeňové, které by mělo nahradit sestry Fialkové, zatím nedokázalo bodovat ve Světovém poháru. Celkově se tedy zdá, že slovenský biatlon čekají další obtíže a pokles výsledků.