Slovenský šampion tragicky ukončil svůj život před nákladním vlakem, předtím si zacpal uši.

Slovenský šampion tragicky ukončil svůj život před nákladním vlakem, předtím si zacpal uši.

Marko Milý, bývalý brankář a trenér hokejového klubu Košice, tragicky zemřel ve věku 54 let. Tuto smutnou zprávu klub oznámil na svých webových stránkách. Milý byl známý jako usměvavý a tvrdě pracující brankář a trenér, který své bohaté zkušenosti předával jak v A-týmu, tak i v mládežnických týmech.

Milý hrál ve federální lize od sezony 1990/1991 a také působil v samostatné slovenské soutěži v týmech Prešov a Spišská Nová Ves. V sezóně 1998/1999 slavil s Košicemi mistrovský titul. Po ukončení hráčské kariéry se věnoval trenérské práci s brankáři a trénoval také mládežnické reprezentace. V poslední sezóně 2021/2022 působil v Košicích jako trenér a pomáhal také s mládeží.

Bohužel, život Marka Milého skončil tragicky, když se rozhodl ukončit svůj život pod koly nákladního vlaku v obci Haniska nedaleko Košic. Strojvedoucí, který byl negativní na dechovou zkoušku, na Milého troubil, ale ten nereagoval a dál seděl na kolejích. Doprava na této trati byla přerušena od 20:05 do 22:22.

Tato tragická událost zanechala hluboký smutek nejen v hokejovém klubu Košice, ale i mezi fanoušky a v celém hokejovém světě. Marko Milý bude vždy pamatován jako vynikající brankář, trenér a skvělý člověk. Jeho přínos pro slovenský hokej je nezapomenutelný.