Slovinci se blíží k postupu na Euro po vítězství Ukrajiny v Praze.

Slovinci se blíží k postupu na Euro po vítězství Ukrajiny v Praze.

Slovinci a Dáni se přiblížili účasti na Euru po vítězství v kvalifikaci. Slovinci porazili Finsko 3:0, přičemž dva góly vstřelil Šeško a jednou se trefil Janža. Dáni zvítězili nad Kazachstánem 3:1, když dvakrát skóroval Skov Olsen a jednou Wind. Oba týmy jsou blízko startu na Euru, které se koná v roce 2024.

Reprezentace a klub z Ukrajiny našly v Česku útočiště poté, co začala ruská invaze. Národní tým dosud hrál domácí zápasy v Polsku nebo na Slovensku. V kvalifikaci uspěli po dvou zápasech, když dnes porazili Severní Makedonii 2:0. Branky vstřelili Sudakov a Karavajev.

Itálie si poradila s Maltou a zvítězila 4:0. Góly vstřelili Bonaventura, Berardi a Frattesi. Malta prohrála v kvalifikaci již šestý zápas.

Maďaři porazili Srbsko 2:1 a dostali se na první místo ve skupině G. Góly vstřelili Varga a Sallai. Všechny góly padly v prvním poločase. Maďarsko se tak přiblížilo třetí účasti na Euru za sebou.

Na evropský šampionát se jako první tři týmy z kvalifikace probojovaly Belgie, Francie a Portugalsko. Jistou účast má také pořádající Německo.

V kvalifikaci ME 2024 ve fotbale je situace následující:

Skupina C:

1. Anglie – 13 bodů

2. Itálie – 10 bodů

3. Ukrajina – 10 bodů

4. Severní Makedonie – 7 bodů

5. Malta – 0 bodů

Skupina G:

1. Maďarsko – 13 bodů

2. Srbsko – 10 bodů

3. Černá Hora – 8 bodů

4. Litva – 5 bodů

5. Bulharsko – 2 body

Skupina H:

1. Slovinsko – 16 bodů

2. Dánsko – 16 bodů

3. Finsko – 12 bodů

4. Kazachstán – 12 bodů

5. Severní Irsko – 6 bodů

6. San Marino – 0 bodů