Smejkal přispěl k výhře Ottawy pomocí dvou bodů, v přípravě NHL uspěli i další čeští hráči

Smejkal přispěl k výhře Ottawy pomocí dvou bodů, v přípravě NHL uspěli i další čeští hráči

Hokejový tým Coyotes s Karlem Vejmelkou v brance utrpěl porážku od Anaheimu s výsledkem 4:5. Vejmelka odchytal celý zápas a inkasoval pět branek ze 22 střel, jeho úspěšnost zákroků činila pouze 77,3 procenta. Na druhé straně brankář Anaheimu Lukáš Dostál si vedl o něco lépe, když inkasoval čtyři branky z 28 střel a jeho úspěšnost zákroků činila 85,7 procenta.

Další český hráč, Jan Jeník, se prosadil v utkání proti Arizoně a vstřelil svůj první gól v přípravě. Smejkal za Ottawa odehrál čtvrtý přípravný zápas a také se trefil do sítě. V jednom zápase tak poprvé v dresu Ottawy zaznamenal dva kanadské body.

Další český hráč, Matěj Blümel, se také prosadil ve svém čtvrtém přípravném zápase za Dallas. V utkání proti Coloradu vstřelil jednu branku a přispěl tak k výhře svého týmu. Bohužel to nestačilo a Dallas prohrál v prodloužení s výsledkem 3:4.

Celkově se dá říct, že čeští hráči měli solidní výkony, ale jejich týmy nedokázaly zvítězit. Coyotes zvládli pouze dva z sedmi zápasů, zatímco Dallas vyhrál pouze jeden ze čtyř utkání. Naopak Detroit deklasoval Chicago s výsledkem 6:1 a zvládl tak třetí ze čtyř přípravných zápasů.

Předsezónní příprava jsou důležitou součástí přípravy hokejových týmů na nadcházející sezónu NHL. Hráči mají příležitost zlepšit svou formu a naladit se na soutěžní hokej. Jejich výkony v přípravných zápasech mohou být ukazatelem toho, jak se tým bude dařit v nadcházející sezóně.