Šmicrova penalta a německý utěšitel: Finále Ligy mistrů plné nevídaných dramat

Šmicrova penalta a německý utěšitel: Finále Ligy mistrů plné nevídaných dramat

Fotbalová Liga mistrů má za sebou řadu dramatických finále. Připomeňme si ta, která nejvíc zvedala fanoušky v ochozech stadionů i u obrazovek.

V jednom z nejznámějších finále Ligy mistrů se střetly týmy Bayern Mnichov a Chelsea v roce 2012. Zápas skončil remízou 1:1 a následně se šlo do prodloužení. V prodloužení se dostal Bayern do vedení, ale Chelsea dokázala vyrovnat a zápas tak skončil opět remízou. Rozhodovalo se tedy na penalty.

V dramatické sérii penalt se ukázal jako hrdina brankář Chelsea Petr Čech, který chytil penaltu Arjenu Robbenovi a pomohl tak svému týmu k vítězství. O vítězství Chelsea rozhodl zkušený německý záložník Frank Lampard, který proměnil svůj pokus a zajistil tak Chelsea vítězství v Lize mistrů.

Dalším nezapomenutelným finále bylo to z roku 1999, kdy se střetly týmy Manchester United a Bayern Mnichov. Bayern vedl 1:0 a zdálo se, že si titul vezme domů. Nicméně v posledních minutách zápasu dokázal Manchester United otočit skóre a vyhrát 2:1. Vítězný gól padl až v nastaveném čase, kdy Teddy Sheringham a Ole Gunnar Solskjaer poslali fanoušky United do extáze.

Tyto finále Ligy mistrů jsou jen malým výběrem z největších dramat, které tato soutěž přinesla. Každoročně se můžeme těšit na nová napínavá utkání a nečekané zvraty, které fotbalová Liga mistrů přináší.