Smíšená štafeta utrpěla nejhorší výsledek od roku 2009 kvůli Krčmářově střelbě.

Smíšená štafeta utrpěla nejhorší výsledek od roku 2009 kvůli Krčmářově střelbě.

Francie se stala vítězem smíšené štafety na Mistrovství světa v biatlonu, které se konalo v Novém Městě na Moravě. Tým Francie, ve složení Perrot, Fillon Maillet, Braisazová-Bouchetová a Simonová, zvítězil s časem 1:09:24,4. Na druhém místě se umístilo Norsko s mankem 45,2 sekundy, které vyhrálo tuto disciplínu na posledních čtyřech mistrovstvích světa. Bronz získalo Švédsko.

Česká štafeta, ve složení Krčmář, Mikyska, Davidová a Jislová, skončila na 14. místě s mankem 4:47,8. Toto je nejhorší výsledek české smíšené štafety na mistrovství světa od roku 2009, kdy bylo Česko sedmnácté.

Krčmář byl po úvodní položce předposlední ze 25 závodníků na prvním úseku. Předával jako jednadvacátý s dvouminutovým mankem. To postupně narostlo na téměř pět minut, ale další členové štafety posunuli české kvarteto o sedm pozic dopředu.

Francie navázala na svůj titul z roku 2016. Navzdory jednomu trestnému kolu zvítězila o 45,2 sekundy před Norskem, které vyhrálo tuto disciplínu na posledních čtyřech mistrovstvích světa. Bronz získalo Švédsko.

Celkově byla smíšená štafeta na Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě velmi dramatická a napínavá. Francie se po osmi letech znovu radovala ze světového titulu v této disciplíně.