Souček jedná s klubovým kuchařem ohledně kapra. Čechy jsou zmatené a potřebuje to vysvětlit.

Souček jedná s klubovým kuchařem ohledně kapra. Čechy jsou zmatené a potřebuje to vysvětlit.

Jak Tomáš Souček slaví Vánoce v Anglii

Tomáš Souček, český fotbalista působící v anglickém klubu West Ham United, se letos poprvé od svého příchodu do Anglie nemusel připravovat na zápas v den Boxing Day. Souček hrál proti Manchesteru United v sobotu a další utkání ho čeká až 28. prosince.

Souček se snaží dodržovat české vánoční tradice i v Anglii. Přestože si užívá anglické Vánoce, snaží se propojit obě kultury. Kapra, bramborový salát, vánočku a další tradiční jídla si nechává dovážet z Česka. Dokonce si s rodinou udělají i malé dárky 25. prosince.

Kapra se Součkovi podařilo sehnat i v Anglii, i když ho zdejší lidé moc nejedí. S kuchařem klubu se domluvil, že mu kapra přiveze a také si pochutná na bramborovém salátu.

Souček se také snaží představit české zvyky svým spoluhráčům. Minulý rok do šatny přinesl cukroví, které mu udělala rodina. Hráči a realizační tým si na tom pochutnali a byli rádi, že se mohli seznámit s českou tradicí.

Vánoce tráví Souček spolu s manželkou Natálií a dvěma dcerami. Letos si spolu zdobili vánoční stromek a napsali Ježíškovi, co by si přály. Starší dcera Tereza si přála repráček se postavičkami z pohádek, jako je Elsa nebo Prasátko Peppa.

Pro Součka jsou Vánoce především o radosti dětí. Na to se těší nejvíc, až uvidí své děti šťastné a spokojené. Vánoce jsou pro něj nezapomenutelným zážitkem.