Souček kritizuje nedostatek úcty k naší zemi, sudí šokován Haškovým chováním vůči Turkům.

Souček kritizuje nedostatek úcty k naší zemi, sudí šokován Haškovým chováním vůči Turkům.

„Všichni jsme chtěli postoupit, byli jsme na to tak nastavení. Začali jsme dobře. Ale teď jsme zklamaní, že jsme to nezvládli. To, co se stalo, považuji za neúctu k naší zemi, je to už třetí zápas. Je neuvěřitelné, co si k nám dovolí,“ uvedl Souček v rozhovoru pro Českou televizi.

Dvě žluté karty pro Antonína Baráka byly podle něj v pořádku, ten samý trest však požadoval pro mladého tureckého křídelníka Kenana Yildize.

„Byl tam faul na Vláďu Coufala, soupeř měl taky dostat druhou žlutou kartu. Mělo by to být na obě strany stejné,“ dodal Souček.

„Ještě jsem nezažil, aby se rozhodčí v tunelu poplácával s hráči a funkcionáři soupeře,“ řekl v České televizi kouč Hašek.

Souček nicméně uznal, že byla v zápase spousta situací, které měli Češi zvládnout lépe.

„Bylo hodně obtížné hrát v deseti lidech. Věděli jsme, že to bude hodně složité, když inkasujeme. To se nakonec stalo, ale podařilo se nám vyrovnat. Tlačili jsme až do poslední minuty, ale nakonec jsme inkasovali podruhé. Všichni udělali maximum, morál tam byl obrovský, jen je to nakonec se smutným koncem,“ smutnil devětadvacetiletý záložník.

Český fotbalový reprezentant Tomáš Souček vyjádřil své zklamání po neúspěchu v kvalifikačním zápase s Tureckem. Souček označil výkon týmu za neúctu k naší zemi a kritizoval rozhodnutí sudího, který podle něj nebyl spravedlivý.

Souček také komentoval udělení dvou žlutých karet Antonínu Barákovi a požadoval stejný trest i pro tureckého hráče. Kritizoval také chování sudího, který se podle něj neeticky choval vůči hráčům a funkcionářům soupeře.

I přes zklamání ze ztráty zápasu uznal Souček, že tým měl situace, které mohl lépe zvládnout. Hráči bojovali až do poslední minuty, ale nakonec inkasovali druhý gól a prohráli. Souček však zdůraznil, že tým udělal maximum a měl obrovský morál, i když zápas skončil smutně.

Celkově se jednalo o náročný zápas, ve kterém český tým hrál v deseti lidech po vyloučení jednoho hráče. I přes ztrátu se hráči snažili a bojovali, ale nakonec jim chybělo štěstí k dosažení lepšího výsledku.

Tomáš Souček doufá, že se tým dokáže vzpamatovat z této porážky a bude se dál snažit postoupit na mistrovství Evropy. Je důležité se poučit z chyb a pracovat na zlepšení v dalších zápasech.