Souček prozradil kontroverzní situaci, ve které rozhodčí označil ruku za úmyslnou.

Souček prozradil kontroverzní situaci, ve které rozhodčí označil ruku za úmyslnou.

Česká fotbalová reprezentace utrpěla v prvním poločase utkání s Albánií v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy porážku 0:3. Zápas se zkomplikoval po vyloučení Chytila, kterého rozhodčí poslal do oslabení. Kapitán týmu, Tomáš Souček, se vyjádřil k tomuto rozhodnutí a řekl, že věřil, že VAR to vyhodnotí správně a gól bude uznán. Bohužel se tak nestalo a gól neplatil. Souček litoval tohoto momentu, který podle něj zabil zápas.

Reprezentace měla kontrolu nad hrou a Albánie měla pouze jednu střelu na bránu, ze které dala gól. Souček uznal, že vyloučení bylo velkou částí prohry, ale nemůžeme svést všechno na to. Osmadvacetiletý záložník také zmínil, že tým dostal gól z dálky, stejně jako při remíze 1:1 v domácím zápase s Albánií.

Porážka v Tiraně zkomplikovala boj o postup na šampionát v Německu. Český tým klesl ve skupině na třetí pozici za Polsko a Albánii, ale odehrál o zápas méně než oba soupeři. Souček uznal, že je to velká komplikace, ale stále je to v jejich rukou. V neděli se musí zlepšit a získat tři body proti Faerským ostrovům.

Souček doufá, že se tým zvedne po vysoké porážce v Tiraně. Mají jen dva dny na to, aby se zlepšili a ukázali, že jsou silní. Věří, že to zvládnou a postoupí na šampionát. Nechtěl spekulovat nad tím, zda to byla nejhorší porážka v jeho kariéře za národní tým. Jeho cílem je postup na Euro a porážka ho bolí, protože věděl, že mohli uspět.