Souček vyjádřil přání mít trenéra již nyní; upřednostňuje Anglii nebo Německo na Euro.

Souček vyjádřil přání mít trenéra již nyní; upřednostňuje Anglii nebo Německo na Euro.

Český fotbalový reprezentant Tomáš Souček prozradil, že pro něj byly dva týmy z prvního koše, Anglie a Německo, nejsilnějšími soupeři na nadcházejícím evropském šampionátu. Souboj s těmito týmy by pro něj byl velmi speciální, protože v Anglii působí a je to pro něj domácí prostředí. Souček také přiznal, že si nepřál Itálii ze čtvrtého koše, protože by to byl nejtěžší soupeř.

Česká reprezentace se ve skupině D utká s Portugalskem, Tureckem a vítězem play-off ze skupiny C, ve které jsou Gruzie, Řecko, Lucembursko a Kazachstán. Souček uznal, že minulé zápasy s Portugalskem nebyly úplně úspěšné, ale to ho motivuje je porazit tentokrát. S Tureckem Češi prohráli v posledních třech zápasech, ale Souček věří, že mají na to s nimi uspět.

Souček také považuje Řecko za největšího favorita play-off skupiny C a těší se na souboj s nimi. První zápas Češi odehrají proti Portugalsku v Lipsku, což je blízko českých hranic, a Souček doufá v velkou podporu českých fanoušků.

Jediné, co Součka mrzí, je absence trenéra českého národního týmu. Jaroslav Šilhavý se rozhodl nepokračovat ve funkci trenéra, ačkoli tým postoupil na Euro. Souček doufá, že se brzy najde nový trenér a tým bude mít dostatek času na přípravu.

Celkově doufá, že se na svazu najde nejlepší řešení pro všechny a že český tým bude opět úspěšný.