Souček zachránil West Ham remízou 1:1 a překonal Baroše pomocí gólu.

Souček zachránil West Ham remízou 1:1 a překonal Baroše pomocí gólu.

„Kladiváři“ prohrávali hned od první minuty, kdy po trefě Mbeumy, český reprezentant srovnal v pádu v 54. minutě.

Souček, který odehrál celý zápas, zaznamenal druhý gól v sezoně. Jeho český parťák Vladimír Coufal zůstal na lavičce mezi náhradníky.

Manchester City hrál na hřišti Newcastlu rovněž nerozhodně 1:1 a nevyhrl v soutěži druhý zápas po sobě. Poprvé v ligové sezoně vyšel gólově naprázdno kanonýr Haaland, který v prvních pěti zápasech nasázel deset branek.

Svěřencům Pepa Guardioly citelně chyběl klíčový záložník Rodri, který kvůli přetrženému vazu v koleně už v sezoně nenastoupí.

Jediným střelcem obhájců titulu a přespříštího soupeře pražské Sparty v Lize mistrů byl chorvatský obránce Gvardiol, který ve 35. minutě po Grealishově akci zaseknutím vyřadil ze hry Burna a překonal brankáře Popea střelou na zadní tyč.

Brzy po změně stran ale domácí Gordon utekl obraně a při snaze obejít Edersona jej brankář City fauloval. Nařízenou penaltu s přehledem faulovaný hráč proměnil.

Záložník Chelsea Cole Palmer dal jako první fotbalista v Premier League čtyři góly za úvodní poločas. Londýnský tým díky tomu porazil Brighton 4:2.

Včerejší fotbalové zápasy v anglické Premier League nabídly zajímavé momenty a výsledky. Jedním z nich byl zápas mezi West Hamem a Aston Villou, který skončil remízou 1:1. Hrdinou zápasu se stal Tomáš Souček, který v 54. minutě vyrovnal po trefě Mbeumy a překonal tak i českou fotbalovou legendu Baroše.

Souček, který odehrál celý zápas, si připsal druhý gól v této sezoně. Jeho spoluhráč z české reprezentace Vladimír Coufal tentokrát zůstal na lavičce náhradníků. Manchester City pak remizoval na hřišti Newcastle 1:1, a to i přesto, že kanonýr Haaland tentokrát nevstřelil žádný gól.

Svěřenci Pepa Guardioly citelně pocítili absenci klíčového záložníka Rodriho, který kvůli zranění v kolenu nenastoupil. V dalším zápase pak Chelsea porazila Brighton 4:2, přičemž záložník Cole Palmer se stal prvním hráčem v historii Premier League, který vstřelil čtyři góly v prvním poločase.

Celkově byl víkend plný zajímavých fotbalových událostí a výsledků, které určitě potěšily fanoušky anglické ligy. Budeme se těšit na další vzrušující zápasy a momenty na fotbalových hřištích.