Soupeři z stovky nepředstavují překážku: Menšíkova první sezona přitahuje pozornost

Soupeři z stovky nepředstavují překážku: Menšíkova první sezona přitahuje pozornost

Český tenista Jonáš Menšík se v posledním roce propracoval na významnou pozici ve světovém tenisu. Podařilo se mu vyhrát několik challengerů, připsal si skalp zkušeného Srba Dušana Lajoviče a dokonce se probojoval do třetího kola US Open. Jeho úspěchy ho posunuly na 147. místo žebříčku ATP a mezi hráči do 19 let je momentálně nejlépe postaveným mužem.

Na nedávném Davis Cupu v Málaze byl Menšík vyzpovídán zahraničními novináři, kteří ho zajímali rozdíly mezi hráči z první světové stovky a těmi ze druhé nebo třetí. Podle Menšíka není mezi těmito hráči velký rozdíl, ale je to znát, když nastoupíte proti někomu z první padesátky. Hráči z první světové stovky jsou schopni lépe zvládat tlak a hrát v kritických situacích.

Menšík si uvědomuje, že jeho hlava je jednou z jeho nejsilnějších stránek. Dlouhodobě spolupracuje se srbským mentálním koučem Draganem Vujovičem, který mu pomáhá zvládat těžké chvíle a nepanikařit na kurtu. Díky této spolupráci se Menšík naučil lépe kontrolovat své emoce a negativní energii.

V nadcházejícím roce se Menšík chce dále zlepšovat a pokračovat ve svém růstu. Jeho výška 193 centimetrů mu umožňuje skvěle servírovat a pohybovat se na kurtu. Snaží se hrát agresivně a diktovat hru, což by mu mělo pomoci dosáhnout ještě větších úspěchů.

Jonáš Menšík je jedním z největších talentů českého tenisu a jeho úspěchy v posledním roce naznačují, že má před sebou velkou budoucnost. Doufejme, že se mu podaří naplnit svůj potenciál a stát se ještě významnější postavou ve světovém tenisu.