Soupeřka Neumannové zemřela ve věku 58 let.

Soupeřka Neumannové zemřela ve věku 58 let.

V medailové sbírce Dybendahlové zářily nejvíce zlato z mistrovství světa ve Val di Fiemme v roce 1991 z pětikilometrové trati a tři olympijská stříbra, všechna ze štafet.

S nimi skončila rodačka z Osla druhá na hrách v Calgary 1988, Albertville 1992 i doma v Lillehammeru o dva roky později.

„Zprávu o jejím úmrtí jsme přijali s velkým zármutkem. Vzpomínáme na ni jako na skvělého lyžaře i člověka. Je to pro nás všechny šokující,“ řekla předsedkyně norského lyžařského svazu Tove Moe Dyrhaugová.

Dnes jsme se dozvěděli smutnou zprávu o úmrtí norské lyžařky Astrid Dybendahl. Tato úspěšná sportovkyně zemřela ve věku pouhých 58 let. Astrid Dybendahl byla známá svými úspěchy na mistrovstvích světa a olympijských hrách.

V její medailové sbírce se nachází nejvíce zlatých medailí z mistrovství světa ve Val di Fiemme v roce 1991, které získala ze pětikilometrové trati. Také má na svém kontě tři olympijské stříbrné medaile, všechny z štafetových závodů. Astrid Dybendahl se umístila druhá na olympijských hrách v Calgary v roce 1988, v Albertville v roce 1992 a také na domácí půdě v Lillehammeru o dva roky později.

Předsedkyně norského lyžařského svazu, Tove Moe Dyrhaugová, vyjádřila hlubokou lítost nad ztrátou Astrid Dybendahl. „Vzpomínáme na ni jako na skvělého lyžaře i člověka. Je to pro nás všechny šokující zpráva,“ uvedla.

Astrid Dybendahl bude nejen norskou lyžařskou komunitou, ale i fanoušky po celém světě, bolestně chybět. Její památka zůstane navždy živá prostřednictvím jejích úžasných sportovních výkonů a pozitivního přístupu k životu.