Spalletti zůstává trenérem squadry azzury po překonání senzačního vyřazení.

Spalletti zůstává trenérem squadry azzury po překonání senzačního vyřazení.

Obhájci titulu v sobotu na Švýcary nestačili a celý duel na Olympijském stadionu v Berlíně byli horším týmem.

„Hráči za to nemohou, odpovědnost za neúspěch leží na mně. To já vybírám hráče a určuji taktiku i sestavu,“ řekl Spalletti na tiskové konferenci.

Švýcaři díky brankám Rema Freulera a Rubéna Vargase vyrovnali svůj nejlepší výsledek v historii evropských šampionátů. Navíc přerušili 31 let dlouhé čekání na výhru nad italským týmem.

„Druhý gól na začátku druhé půle nás definitivně srazil. Velký rozdíl mezi oběma týmy byl v rychlosti, nasazení. Právě proto jsme udělali nějaké změny v základní sestavě, abychom poslali do hry čerstvé síly, ale nepomohlo to,“ uvedl Spalletti.

Zkušený kouč, který loni dovedl Neapol k italskému titulu, uvedl, že potřebuje více času na práci s mužstvem, aby s ním mohl uspět na mistrovství světa v roce 2026.

„Většina trenérů na šampionátu odehrála se svým týmem aspoň 30 zápasů, já asi třetinu. Můžeme tady něco vybudovat, ale chvíli to bude trvat,“ podotkl Spalletti.

Aktualizujeme…

Luciano Spalletti, italský fotbalový trenér, nedávno přečkal senzační vyřazení na šampionátu a rozhodl se zůstat dál koučovat italskou reprezentaci. Jeho tým nestačil na Švýcarsko a prohrál na Olympijském stadionu v Berlíně.

Spalletti se postavil před novináře a převzal plnou odpovědnost za neúspěch týmu. Tvrdí, že to není chyba hráčů, ale jeho vlastní volba sestavy a taktiky. Švýcaři dosáhli svého nejlepšího výsledku v historii evropských šampionátů a porazili italský tým po 31 letech.

Druhý gól na začátku druhého poločasu rozhodl o výsledku zápasu a Spalletti uznal, že jeho tým zaostával v rychlosti a nasazení. Snažil se udělat změny ve sestavě, aby posílil tým, ale nepomohlo to.

Trenér, který loni dovedl Neapol k italskému titulu, prohlásil, že potřebuje více času na práci s mužstvem, aby mohl uspět na mistrovství světa v roce 2026. Ostatní trenéři na šampionátu odehráli se svými týmy alespoň 30 zápasů, zatímco Spalletti jen třetinu.

Spalletti věří, že s italským týmem mohou něco vybudovat, ale bude to chvíli trvat. Je odhodlaný pracovat tvrdě a doufá, že se mu podaří přivést svůj tým k úspěchu v budoucnosti.