Španělský jezdec IndyCar se soudil o místo v týmu McLaren, avšak byl odmítnut.

Španělský jezdec IndyCar se soudil o místo v týmu McLaren, avšak byl odmítnut.

Alex Palou, rodák z předměstí Barcelony, začal svou kariéru jako závodník s cílem dostat se do Formule 1. Nicméně se mu to nedařilo a v roce 2017 začal zkoušet štěstí v Japonsku. V roce 2020 se připojil k týmu IndyCar a o rok později slavil senzační titul. Stal se členem elitní stáje Chipa Ganassiho. Nicméně se s ním dostal do sporu poté, co tým McLaren oznámil, že využil opci a Palou bude jezdit i v roce 2023. Palou však na Twitteru popřel tuto informaci a vyjádřil zájem přestoupit do týmu McLaren v IndyCar.

McLaren poté potvrdil podpis smlouvy s Palouem, na což Ganassi reagoval podáním občanské žaloby proti Palouovi v Marion County, Indianě. Spor pokračoval až do poloviny srpna, kdy se podařilo najít společnou dohodu. Palou stále závodí za Ganassiho, ale dostal možnost testovat monopost F1 McLaren MCL35M a je rezervním pilotem týmu.

Původní plán byl, že Palou přejde ke týmu Arrow McLaren v IndyCar s vyhlídkou dostat se i do Formule 1. Dohoda s britským týmem měla platnost do konce roku 2026. Nicméně Palou obrátil a informoval šéfa McLarenu Zaka Browna, že již nemá zájem o místo v jejich stáji.

McLaren reagoval zklamáním nad Palouovým jednáním, protože se na něj spoléhali a investovali do něj čas, peníze a prostředky. Chip Ganassi také vyjádřil své zklamání nad postojem McLarenu vůči Palouovi. Palou se také rozhodl přerušit komunikaci s marketinkovou společností Monaco Increase Management, která ho zastupovala, a začal jednat s bývalým manažerem Rogerem Jasukawou.

Palou má v současné době náskok 84 bodů před Josefem Newgardenem z týmu Penske v průběžném hodnocení IndyCar. Reprezentoval McLaren během Grand Prix v Miami a testoval v Budapešti. Loni se dokonce zúčastnil prvního tréninku na Velkou cenu USA v Austinu, kde byl jen o tři desetiny sekundy pomalejší než Lando Norris.

Palou má také zájem o služby týmu AlphaTauri, druhého týmu vlastněného Red Bullem, a Honda se vrátí do šampionátu jako dodavatel motorů pro Aston Martin. Palou nyní pilotuje monopost s japonským agregátem u Ganassiho.

Nicméně Palou čeká další právní bitva, protože evidentně podepsal dvě různé smlouvy pro dva různé týmy ve stejné sérii. Navíc se jedná o stejný tým, který ho loni žaloval. Palouovi hrozí soudní tahanice s McLarenem.

Celá situace je pro talentovaného španělského jezdce nešťastná, protože si značně poškodil svou pověst. Ganassiho zdroj z IndyCar komentoval situaci slovy: „Opravdu skvělý jezdec si tímhle podělal vlastní značku a měl by si zvyknout, že b