Sparta má na dosah jednu z nejdražších posil v historii, kterou si přála i Slavia

Sparta má na dosah jednu z nejdražších posil v historii, kterou si přála i Slavia

Podle rumunských médií je téměř jistý příchod Rrahmaniho, o něhož v letním přestupním termínu usilovala také Slavia. Dánský kouč se však nad spekulacemi jen pousmál. „Měl jsem hodně práce se zápasem v Jablonci, na něj jsem se soustředil. Věřím, že až bude něco hotového, Tomáš Rosický mi to řekne,“ odkázal Friis na tiskové konferenci po utkání na sportovního ředitele Sparty.

Trenér pak ještě dostal otázku na Lópeze z Feyenoordu, který trénuje Friisův sparťanský předchůdce Brian Priske. „Pardon, mám tu samou odpověď. Byl jsem zaneprázdněný zápasem v Jablonci.“

Letenští se sedmi změnami v základní sestavě vedli na severu Čech o dva góly, ale v závěru výhru doslova vydřeli. „Čekal by nás tady těžký zápas, i kdybychom nehráli předkola. Jablonec hraje v této sezoně moc dobře, podobným systémem jako my. Daří se jim, mají jasně nastavené principy a vědí, co chtějí hrát. V určitých fázích druhého poločasu měli tlak, ale my sami jsme je podpořili tím, že jsme nevyužili naše šance. Vše mohlo být jinak,“ zhodnotil David Pavelka, který se v rámci rotace představil opět v obraně a s kapitánskou páskou.

Spartu dělí už jen poslední krok od Ligy mistrů. Po postupu přes FCSB rozehraje ve středu poslední 4. předkolo v Malmö. Proto má nárok odložit si duel 6. ligového kola se Slováckem. Další pohároví zástupci Slavia, Plzeň a Mladá Boleslav toho využili.

„Řešili jsme, jestli si utkání odložit. Máme však dobrý rytmus, točíme hráče, nebyla by to výhoda. Stejně bychom ho museli někdy v dohledné době odehrát. Pak se nám rozjedou reprezentanti zase pryč. Nejlepší pro nás podle mě je odehrát to v původním termínu,“ řekl Friis.

Sparta Praha je blízko podepsání jedné z nejdražších posil v historii klubu. Podle rumunských médií je téměř jistý příchod Rrahmaniho, o kterého v letním přestupním období usilovala i Slavia Praha. Dánský trenér Sparty, Peter Friis, však nad těmito spekulacemi jen pousmál. „Měl jsem hodně práce se zápasem v Jablonci, na který jsem se soustředil. Vím, že až bude něco hotového, Tomáš Rosický mi to řekne,“ uvedl Friis na tiskové konferenci.

Sparta Praha nedávno vedla na severu Čech s Jabloncem o dva góly, ale v závěru utkání výhru doslova ztratila. „Čekal by nás tady těžký zápas, i kdybychom nehráli předkola. Jablonec hraje v této sezoně moc dobře, podobným systémem jako my. Daří se jim, mají jasně nastavené principy a vědí, co chtějí hrát. V určitých fázích druhého poločasu měli tlak, ale my sami jsme je podpořili tím, že jsme nevyužili naše šance. Vše mohlo být jinak,“ zhodnotil zápas David Pavelka.

Sparta Praha je nyní pouhý krok od postupu do Ligy mistrů. Po úspěšném postupu přes FCSB se chystá na poslední krok ve 4. předkole proti Malmö ve středu. Kvůli tomu má nárok odložit zápas 6. ligového kola se Slováckem. Tuto možnost využili i další čeští pohároví zástupci Slavia Praha, Plzeň a Mladá Boleslav.

„Řešili jsme, jestli si utkání odložit. Máme však dobrý rytmus, točíme hráče, nebyla by to výhoda. Stejně bychom ho museli někdy v dohledné době odehrát. Pak se nám rozjedou reprezentanti zase pryč. Nejlepší pro nás podle mě je odehrát to v původním termínu,“ uvedl Friis ohledně odložení zápasu.

Sparta Praha tak čeká důležitý zápas ve středu a fanoušci mohou být nadšení z možného posílení týmu o Rrahmaniho. Bude zajímavé sledovat, jak se situace bude vyvíjet a jak Sparta Praha bude pokračovat ve svých úspěších na domácí i mezinárodní scéně.