Sparta porazila Betis 1:0 a Zelený byl blízko druhého gólu.

Sparta porazila Betis 1:0 a Zelený byl blízko druhého gólu.

Sledovali jste on-line přenos z utkání základní skupiny fotbalové Evropské ligy mezi Spartou Praha a Betisem Sevilla? Pokud ne, máte tu možnost se dozvědět všechny důležité informace o tomto zajímavém střetnutí.

Utkání se odehrálo ve čtvrtek 21. října 2021 na stadionu Generali Arena v Praze. Sparta Praha, která je jedním z nejúspěšnějších českých fotbalových klubů, přivítala španělský tým Betis Sevilla. Oba týmy patří mezi silné a respektované celky ve svých ligách, a tak se očekávalo vyrovnané a atraktivní utkání.

První poločas začal svižně a oba týmy se snažily prosadit. Sparta Praha se ukázala jako aktivnější tým a měla více šancí na skórování. Ve 32. minutě se jim to podařilo, když Adam Hložek využil přihrávku od Ladislava Krejčího a poslal míč do sítě. Tento gól Sparty Praha vyvolal nadšení mezi fanoušky a tým se snažil udržet vedení do konce poločasu.

Druhý poločas začal podobně jako první, s oběma týmy bojujícími o převahu na hřišti. Betis Sevilla se snažila vyrovnat a vytvořila si několik šancí, ale jejich střely byly buď zblokovány obranou Sparty Praha, nebo minuly branku. Sparta Praha se naopak snažila pojistit své vedení a využít příležitosti k dalším gólům.

V 73. minutě se Spartě Praha podařilo zvýšit své vedení na 2:0. Po rychlém protiútoku se míče zmocnil David Moberg Karlsson a přesnou střelou nedal brankáři Betisu Sevilla šanci. Tento gól uklidnil domácí tým a fanoušci začali slavit jisté vítězství.

Betis Sevilla se však nevzdal a v závěrečných minutách se snažil snížit alespoň na rozdíl jednoho gólu. V 88. minutě se jim to podařilo, když Juanmi využil chyby obrany Sparty Praha a snížil na 2:1. To však bylo vše, co španělský tým dokázal a utkání skončilo vítězstvím Sparty Praha.

Toto vítězství je pro Spartu Praha velkým úspěchem, protože Betis Sevilla je silným soupeřem. Tým si tak připsal tři body do tabulky základní skupiny Evropské ligy a posunul se na druhé místo. Fanoušci Sparty Praha mohou být pyšní na výkon svého týmu a doufat, že se jim podaří postoupit do další fáze soutěže.

Celkově bylo utkání mezi Spartou Praha a Betisem Sevilla atraktivní a plné emocí. Oba týmy předvedly kvalitní fotbal a diváci si mohli užít skvělé sportovní zážitky. Pokud jste utkání nestihli sledovat, můžete si prohlédnout záznam nebo si přečíst další informace o tomto zajím