Sparta se probouzí díky dvěma gólům Haraslína a získává tři body, vítězí i Plzeň

Sparta se probouzí díky dvěma gólům Haraslína a získává tři body, vítězí i Plzeň

Sparta Praha si udržela svou neporazitelnost v Evropské lize i ve svém sedmém utkání této sezony. V posledním zápase proti Dinamu Záhřeb zvítězila 4:1 a postoupila do skupinové fáze soutěže. Naopak Slovan Liberec utrpěl porážku 0:2 a je momentálně desátý v tabulce.

Sparta Praha nastoupila ve svém vítězném utkání s Dinamem v silné sestavě, včetně tří bývalých hráčů Liberce – Peška, Kuchty a Olatunjeho. Nová posila Slovanu Žambůrek dostal příležitost rovnou v základní sestavě.

V úvodu zápasu měli Letenští problémy a do vyložených šancí se nedostávali. Postupně se však hra vyrovnala a ve 37. minutě měli domácí možnost skórovat, ale gólman Vindahl vyrazil střelu Kulenoviče na roh. Slovan hrozil především po centrech Olatunji, který těsně před přestávkou hlavičkoval mimo.

Ve druhém poločase začal Slovan aktivněji a Sparta musela čelit jejich náporu. V 51. minutě Chaluš naběhl na centr Tupta, ale minul branku. Poté Vindahl vytáhl červený pokus nad břevno.

Sparta se po střídání Haraslína dostala z tlaku a v 61. minutě zamířil Birmančevič z přímého kopu pod břevno, ale gólman Vliegen vyrazil balon na roh. Po něm napálil odražený míč těsně vedle Haraslín.

Liberec se nedokázal dostat z tlaku a v 67. minutě udělali domácí hráči chybu v defenzivě. Kuchta vysunul do brejku střídajícího Haraslína, který udělal kličku gólmanovi a zvýšil skóre na 2:0.

Sparta pokračovala v náporu, ale Birmančevič nedokázal skórovat proti svému bývalému klubu. V 77. minutě Sparta pojistila svůj náskok, když Haraslín povedeným pokusem na zadní tyč zvýšil na konečných 2:0.

Slovan Liberec neměl sílu na zdramatizování zápasu a v 87. minutě Purzitidis dostal červenou kartu. V nastavení o kousek minul střídající Laci, ale hosty to už nemuselo mrzet. Sparta zvítězila ve čtvrtém vzájemném ligovém zápase.

V dalším utkání Plzeň porazila Bohemians Praha 1905 doma 2:0. Plzeň tak naplno boduje již počtvrté za sebou a prodloužila svou vítěznou sérii na devět soutěžních zápasů. Branky vstřelili Durosinmi a Cadu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/slovan-liberec-sparta-praha-7-kolo.A200926_192119_fotbal_min