Sparta utrpěla hořkou porážku v Istanbulu kvůli zbytečným chybám.

Sparta utrpěla hořkou porážku v Istanbulu kvůli zbytečným chybám.

Ve druhém kole Evropské ligy se utkala turecká Galatasaray Istanbul se českou Spartou Praha. Zápas skončil vítězstvím Galatasaray 3:2. Pražané se dvakrát dokázali vyrovnat, ale v poslední minutě nastavení rozhodl o vítězství Mauro Icardi.

Sparta začala aktivně a měla první šanci, ale brankář Muslera zasáhl. V 19. minutě se dostal do vedení domácí tým, když Demirbay prostřelil brankáře Vindahla. Po půlhodině hry měli hosté dvě šance, ale Mertens a Kuchta neproměnili. Ve 45. minutě Birmančevičova rána skončila těsně vedle.

Ve druhém poločase se Sparta opět dokázala vyrovnat. V 47. minutě Preciado hlavou skóroval po centru Kairinena. Domácí ale znovu šli do vedení, když Krejčího vlastní gól poslal míč do sítě. V 65. minutě se Pražané podruhé vyrovnali, když Kuchta hlavou proměnil centr Preciada.

Sparta mohla jít znovu do vedení, ale Torreirova hlavička skončila na rohovým kopu. V 80. minutě byl vyloučen Ryneš a Sparta hrála oslabena. V 90. minutě mohl Wiesner rozhodnout o vítězství hostů, ale brankář Muslera jeho střelu zastavil. Místo toho se prosadil Galatasaray, když Icardi vstřelil vítězný gól.

Sparta tak nevyhrála v Turecku sedm pohárových zápasů za sebou a utrpěla šestou porážku v řadě. Další zápasy druhého kola Evropské ligy skončily remízou mezi Feyenoordem Rotterdam a AS Řím 1:1 a mezi Šachtarem Doněck a Marseille 2:2. Young Boys Bern prohráli se Sportingem Lisabon 1:3.