Sparta v Glasgowu usilovala o vyrovnání, ale šílený začátek utkání už nebylo možné napravit.

Sparta v Glasgowu usilovala o vyrovnání, ale šílený začátek utkání už nebylo možné napravit.

Ve čtvrtém kole skupinové fáze Evropské ligy se fotbalisté Sparty Praha utkali s týmem Glasgow Rangers. Zápas se odehrál na hřišti soupeře a skončil vítězstvím domácího týmu 2:1. Pro Spartu to byla již třetí porážka v této sezóně na hřišti Rangers.

Sparta do utkání nastoupila bez zraněných hráčů Krejčího, Panáka a Ryneše. V obranné trojici se objevil Gomez, který nahradil zraněného Krejčího. Kapitánskou pásku převzal Sörensen. Na straně hostů se po zranění vrátil do sestavy záložník Preciado.

Utkání proti sobě svedlo bývalé spoluhráče z FC Bruggy a nynější trenéry Philippea Clementa a Briana Priskeho. Na hřišti se také střetli Sima v dresu domácích a Kuchta na straně hostů, kteří spolu hráli v jiném pražském týmu Slavii.

Už v 6. minutě nedosáhl Danilo před brankou na přihrávku Cantwella. O pět minut později se však brazilský útočník vynahradil a po zpětné nahrávce Gomeze skóroval. Ve 16. minutě Cantwell zvýšil na 2:0 po nahrávce od Danila.

Po necelé půlhodině hry Danilo využil odkop Sörensena a střelou zvýšil na 3:0. Ve 40. minutě Gomez podklouzl na půlící čáře, Cantwell vyrazil dopředu a jeho střelu Vindahl vykopl nohou.

Do druhého poločasu trenér Priske poslal na hřiště Laciho a Wiesnera. Po hodině hry se do utkání dostal i nejlepší střelec české ligy Haraslín.

Rangers se už dopředu netlačili a kontrolovali hru, zatímco hosté si výraznější šanci dlouho nevypracovali. Až v 71. minutě Haraslínova střela minula tyč. Na druhé straně gólman Butland zneškodnil Jackovu ránu zpoza šestnáctky.

V 77. minutě si Haraslín vyměnil míč s Preciadem a snížil na 3:1. Kvůli zranění se však gólově prosadil poprvé od 24. září. Domácí si za minutu vzali dvoubrankový náskok zpět, ale videorozhodčí po přezkoumání situace Danilův gól kvůli jeho faulu na Sörensena neuznal.

Sparta tak prohrála s Rangers 2:1 a ztratila tři body. Z prvního místa se odlepil Betis Sevilla, který ve stejném kole porazil Aris Limassol 4:1.

Další utkání Sparta čeká na konci listopadu, kdy hostí Betis Sevilla. Skupinovou fázi zakončí 14. prosince na Kypru.

Sparta Praha se momentálně nachází na třetím místě ve skupině C s čtyřmi body. První dva týmy postoupí do osmifinále, zatímco týmy na třetích místech budou bojovat o postup do Evropské konferenční ligy.