Sparta využila poločasového vedení proti Jablonci a následně se musela bránit v oslabení. Ligu obohatily časté střelecké souboje.

Sparta využila poločasového vedení proti Jablonci a následně se musela bránit v oslabení. Ligu obohatily časté střelecké souboje.

Sparta Praha zvítězila nad FK Jablonec v 18. kole první fotbalové ligy v poměru 3:0. Všechny branky padly mezi 12. a 24. minutou utkání. Nejprve se mezi střelce zapsal Jan Kuchta, poté Lukáš Haraslín a nakonec Angelo Preciado. Sparta tak vyhrála již devátý zápas v letošním ligovém ročníku a s 27 body je momentálně nejlepším týmem soutěže.

Slovácko porazilo Bohemians Praha 1905 vysoko 5:2 a vrátilo se na třetí místo v tabulce. K výhře domácího týmu přispěl čtyřmi góly Marek Havlík, který se s deseti brankami stal nejlepším střelcem soutěže. Slovácko tak bodovalo pošesté za sebou.

Liberec porazil Zlín v pestrém utkání 5:3. Slovan šel do vedení již ve 7. minutě díky gólu Jana Žambůrka, který zvýšil na 2:0 Christian Frýdek z penalty. Zlín snížil na 2:1 díky Davidu Tkáčovi, ale domácí tým se prosadil ještě třikrát díky Mariosi Purzitidisovi, Lukáši Červovi a střídajícímu Michaelu Rabušicovi. Za hosty se ještě střelecky prosadil Joss Didiba a Vukadin Vukadinović z penalty. Celkem osm branek padlo ve vzájemných ligových zápasech těchto týmů poprvé.

Sparta Praha je s 27 body na prvním místě tabulky, následuje Slavia Praha se 25 body a Slovácko s 24 body se posunulo na třetí místo.