Sparta získala Rrahmaniho, který se stal jednou z nejdražších posil v historii české ligy.

Sparta získala Rrahmaniho, který se stal jednou z nejdražších posil v historii české ligy.

Podívejte se na dosud nejdražší nákupy tuzemských klubů.

Sparta má Rrahmaniho. Udělala z něj jednu z nejdražších posil v historii české ligy

Sparta Praha nedávno oznámila příchod albánského obránce Amir Rrahmaniho z italského klubu Napoli. Tento přestup udělal z Rrahmaniho jednu z nejdražších posil v historii české ligy. Jaké jsou dosud nejdražší nákupy tuzemských klubů?

1. Tomas Soucek – Slavia Praha
V roce 2020 přestoupil český záložník Tomas Soucek z Slavie Praha do anglického West Hamu United za částku kolem 16 milionů eur. Soucek se rychle stal důležitou součástí týmu a jeho hodnota na trhu se od té doby ještě zvýšila.

2. Patrik Schick – Sparta Praha
V roce 2016 přestoupil český útočník Patrik Schick ze Sparty Praha do italského AS Řím za částku okolo 25 milionů eur. Schick se později přesunul do německého Bayer Leverkusen a stále je jedním z nejvýraznějších českých fotbalistů v zahraničí.

3. Vladimír Coufal – Slavia Praha
V roce 2020 přestoupil český obránce Vladimír Coufal ze Slavie Praha do anglického West Hamu United za částku kolem 6 milionů eur. Coufal rychle zapadl do týmu a stal se stabilním členem obrany.

4. Amir Rrahmani – Sparta Praha
A nakonec, letos v roce 2022 přestoupil albánský obránce Amir Rrahmani ze Sparty Praha do italského klubu Napoli za částku kolem 12 milionů eur. Tento přestup udělal z Rrahmaniho jednu z nejdražších posil v historii české ligy a fanoušci Sparty doufají, že se rychle zapojí do týmu a pomůže jim dosáhnout úspěchů.

Tyto přestupy ukazují, že české kluby mají schopnost produkovat talentované hráče, kteří jsou schopni uspět i v zahraničí. Doufejme, že se trend nejdražších nákupů tuzemských klubů bude i nadále rozvíjet a že se budeme moci pyšnit dalšími úspěchy na mezinárodní scéně.